52 улици плачат за ремонти в Лом С пари от държавата и собствени средства общината почва да кърпи

100 000 лeва за ремонти на улици гласува по предложение на кмета Пенка Пенкова Общинският съвет в Лом. Парите са осигурени от местните приходи. Преди месец местният парламент одобри и използването на 180 000 лева от целевата субсидия от държавния бюджет за изкърпване на най-разбитите градски артерии и общински пътища.

С отделените средства ще бъдат ремонтирани 17 улици в крайдунавския град. Общинарите обаче подготвиха и резервен списък с още 42 улици, които също са осеяни с дупки и трябва да бъдат потегнати. Местната управа определи и 30 000 лв. за текущ ремонт на пътя Лом-Комощица, а за шосето между селата Ковачица и Станево са предвидени още 20 000 лева.

„Състоянието на много улици в града ни е плачевно от години, това е един от най-големите проблеми и на гражданите, и на общинската администрация. Но община Лом, както и повечето общини, не разполага с достатъчно собствени финанси дори за елементарно подържане на градската пътна мрежа и общинските пътища. За това се наложи да трансформираме 180 000 лева от държавната субсидия за капиталови разходи за ремонт на улици и пътища, а сега, след доброто изпълнение на местните приходи на полугодието, осигурихме още 100 000 лева“, заяви кметът Пенкова.

Изкърпването на разбитите улици ще започне през втората половина на август след като приключи процедурата за избор на строителна фирма. В момента в пристанищния град тече асфалтиране на пет улици, за които Министерският съвет предостави на община Лом 500 000 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.