Държавен вестник обнародва актуализацията на бюджета и промените в Закона за извънредното положение

Близо 5000 нови случая на COVID-19 в Германия

Подредиха изложба от карикатури, рисувани от жени Експозицията е представена онлайн в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Сменят дограми в детски и учебни заведения в Търговище Планирани ремонти започнаха в празните сгради

Открити са признаци за неравномерно разширение на Вселената

Турският лекарски съюз: Правителството крие реалните данни за смъртността от Ковид-19

Кристин Лагард: Не трябва да се фокусираме върху „корона облигациите“

В Шумен изписват 83-годишна след Covid-19

Столични полицаи разкриха домашна оранжерия за марихуана, в ареста е 54-годишен мъж

Сърбия започва лечение на Covid-19 с кръвна плазма

Община Благоевград осигури химически тоалетни за полицаите на КПП-тата

Трима души от Великотърновска област нарушили задължителната карантина Срещу нарушителите са започнати досъдебни производства

31-годишна жена загина в катастрофа край Силистра

330 хиляди оздравели от Covid-19 по света

Танева: Няма да отстъпим пред супермаркетите от мерките в полза на българските производители

53 курсанти получават първо офицерско звание на церемония в Старата столица

Ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите на НВУ “Васил Левски” и сержантско звание на кадетите на Професионалния сержантски колеж ще се проведе утре от 10,30 ч. пред МДТ „Константин кисимов” във Велико Търново.

Випускът се нарича “Випуск-2017 „Васил Левски”. За новопроизведените офицери той е 139 по ред от създаването на първото военно училище непосредствено след Освобождението на България и е девети за Професионалния сержантски колеж.

През настоящата учебна година завършват 53 курсанти от НВУ “Васил Левски”, обучавани по 11 военни специализации. Присвоява им се първо офицерско звание “лейтенант” и получават образователно-квалификационна степен “бакалавър” по военна и гражданска специалност.

Първенец на Випуск-2017 „Васил Левски” е лейтенант Борислав Тодоров – специализация “Сигнално разузнаване и електронна война” Той завършва обучението си със среден успех от курса на обучение Отличен 5.81 и от държавните изпити Отличен 6.00. Лейтенант Борислав Тодоров е роден в гр. Русе.

Първенец на факултет “Общовойскови” е лейтенант Пламена Гранджан и е със специализация “Сигнално разузнаване и електронна война”, на факултет „Артилерия, ПВО и КИС” в Шумен е лейтенант Стефан Димитров със специализация “Артилерия”, на факултет „Авиационен” е лейтенант Николай Бойчев със специализация “Летец-пилот”.

Разпределението на випускниците в поделенията на Българската армия е извършено според класиране по специално разработена методика. 48 кадети, са випускниците от деветия випуск на Професионалния сержантски колеж, които ще получат свидетелства и ще им бъде присвоено първо сержантско звание “младши сержант”. Кадетите са обучавани в секция “Сухопътни войски” във Велико Търново по 3 специалности и по 3 специалности в секция “Военновъздушни сили” в Долна Митрополия.

Обучението на кадетите от сержантския колеж се провежда със срок 1 година, като те получават четвърта степен на професионална квалификация в направление “Военно дело и отбрана”.

Първенец на випуска на Професионалния сержантски колеж е младши сержант Стайко Желев от военно формирование 26940 в Стара Загора.

7 са випускниците-лейтенанти, които завършват с успех над отличен 5.50 от целия курс на обучение и отличен 6.00 от държавните изпити. На тях началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Пламен Богданов връчи грамоти Cum laude.

Първенците ще получат награди от министъра на отбраната и от началника на отбраната.

Интернешънъл Асет банк АД ежегодно връчва парична награда в размер на 500 лв на първенеца на випуска.

Сдружение „Поглед към вековете” ще подари на всички лейтенанти книгата на издателство „Захари Стоянов” „Народе??? Писма. Личен бележник на Васил Левски” с посланието да пазят винаги в сърцето си спомена за Националния военен университет „Васил Левски” и старопрестолния град Велико Търново.

 

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.