Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

5,3 млн. лв. получи Търговище за обновяване на градската среда

Част от екипа на община Търговище на проектите за образователната инфраструктура и за градска среда по време на обсъждане на реализацията на обектите.

Стартират проекти за над 15 млн. лв. по „Региони в растеж”

Договор за отпускане на близо 5,3 млн. лв. безвъзмездна помощ подписа кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за реализиране на проект „Развитие, обновяване и модернизация на градска среда в град Търговище”. Дейностите се реализират по Оперативна програма „Региони в растеж”, а средствата се отпускат след извършена проверка от Управляващия орган на Програмата на проектното предложение, изготвено и оценено от екипите на местната администрация.

Целият проект за градската среда е на стойност близо 5,5 млн. лв., в които влиза и съфинансиране от общинския бюджет.

Проектът предвижда обновяване на инфраструктурата по някои от най-амортизираните улици в града. Включени са „Гладстон” и „Велико Търново”; „Трети март” (от бул. „Трайко Китанчев” до връзката с Околовръстния път) и бул. „Сюрен” (от кръстовището с ул. „Трайко Китанчев” до търговския комплекс СВА). Предвидено е цялостно преасфалтиране, подмяна или изграждане на тротоари, ново осветление и други. Ще се ремонтират и паркингите в района на областната болница.

По проекта ще бъде изградено кръгово кръстовище на бул. „Митрополит Андрей” и ул. „Поп Сава Катрафилов”.

Последният обект в проекта от т. нар. градска среда е цялостен ремонт и обновяване на зони от кв. „Запад” 2. Там ще бъдат обхванати 35 дка. Ще се извърши ремонт на вътрешната улична мрежа и тротоарите, ще се изградят нови паркинги и други. Проектът предвижда направата на спортно-игрови съоръжения, включително площадка за волейбол и баскетбол, маси за тенис и други.

Миналата седмица в общината бяха отворени и офертите, постъпили от фирмите, които участват в обществената поръчка за избор на изпълнители на строителството. Очаква се работата да стартира през лятото. Срокът за изпълнение на всеки от обектите е до 240 календарни дни от откриването на строителната площадка.

Това е вторият проект от ОП „Региони в растеж”, който е на предстартова фаза в Търговище. След 15 юни се очаква откриването на строителството по образователната инфраструктура. Там ще бъдат инвестирани близо 10 млн. лв.

Той включва основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на детски градини №7 „Снежанка” и №9 „Приказка”; I ОУ „Христо Ботев” и детска ясла №1 „Първи юни”. Заложени са ремонти и реконструкция на сградите и съответните мерки за енергийна ефективност. Предвидено е благоустрояване и озеленяване на дворове, изграждане или ремонти на спортни площадки, ново осветление, мерки за достъпна архитектурна среда, обзавеждане и оборудване.

Инвестиционната програма на община Търговище по процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020” е на стойност 17,7 млн. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.