530 лева за промивка на ухо вземат доктори в Златните МЦ “Рефлекс”: От 11 години цените при нас са такива

“Издали сме фактура и касов бон, не виждам проблем, щом семейството се е съгласило, изборът на доктор и медицински център е доброволен”, каза пред репортер на “Труд” управителят д-р Мокан.

Процедурата е продължила не 10 минути, както твърди читателката, а 40-45 минути

Имало по-евтини варианти и винаги пациентите се насочвали към спешните кабинети на МБАЛ ”Св.Анна” във Варна

Промивка на ухо на младеж по време на почивка в Златни пясъци излезе на семейството му 530 лв. За платената сума за извършената процедура се оплака читателка, която прилага и фактурата за парите, издадена от медицински център “Рефлекс”. В нея са описани “преглед на лекар нощен” – 170 лева, “изписване на рецепта” – 40 лева, “промивка на ухо” 2 по 75 лева – 150 лева, “отстраняване на незалепени чужди тела от слуховия канал или тъпанчевата мембрана” – 100 лева, “апликация на лекарствено средство в ушния канал” – 20 лева и “консумативи” на стойност 50 лева.

Младежът и семейството му са от ЮАР и нямат европейска медицинска застраховка. Медицински център “Рефлекс” е частен и не работи със Здравна каса, заяви за “Труд” управителя му д-р Сергей Мокан. Той обясни, че семейството е било подробно запознато с условията и ценоразписа на здравното заведение, поставен с големи букви и на видно място. Освен това на пациентите се предлагат бланки на три езика, за да подпишат, че са запознати и съгласни с предложеното лечение и цените, каза още управителят.

Семейството е подписало и процедурата е продължила не 10 минути, както твърди читателката, а 40-45 минути, обясни д-р Мокан. Според него има по-евтини варианти, а и винаги пациентите се насочват за това към спешните кабинети на МБАЛ “Св.Анна” във Варна. “От 11 години цените са такива при нас. Издали сме фактура и касов бон, не виждам проблем, щом семейството се е съгласило, изборът на доктор и медицински център е доброволен”, каза управителят.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.