532 абсолвенти получиха дипломи от Медицински университет-Варна

Пет лечебни заведения осигуряват работа на голяма част от младите специалисти

532 абсолвенти от Випуск 2019 на Факултета по обществено здравеопазване и Медицински колеж получиха дипломите си от Медицински университет-Варна.

За първи път тържествената церемония се проведе в Двореца на културата и спорта и на нея присъства не само ръководството на висшето училище, но и членовете на академичния състав. Ректорът проф. д-р Красимир Иванов лично връчи дипломите на 86 отличници от двете звена на университета. "От днес вие ще поемете своя път в професиите, които сте избрали. От вашите умения, усилия и професионализъм ще зависи качеството на грижите за пациентите, развитието на организациите и институциите в здравната ни система, бъдещето на здравеопазването като цяло! Нека моралът и етиката да бъдат водещи във всяко ваше действие и мисъл", посъветва младите специалисти проф. Иванов.

Приветствие към тях отправи и зам.-председателят на парламента д-р Нигяр Джафер, която е възпитаник на МУ-Варна. Голяма част от дипломантите ще бъдат наети веднага в пет варненски здравни заведения - общинската АГ-болница, частната "Майчин дом", Очна болница, клиника "Дентапрайм" и УМБАЛ "Св. Марина". Изпълнителният й директор проф. д-р Валентин Игнатов връчи парични награди на три дипломантки от специалността "Медицинска сестра".

Материални награди от кмета на Варна Иван Портних бяха дадени на още четирима абсолвенти, а всички бакалаври отличници получиха парични стимули от ректора на МУ-Варна.

Коментари

Задължително поле