Президентът на Казахстан подписа указа за преименуване на Астана в Нур-Султан

Черната перла купена за 17 милиона евро Bugatti показа продадения уникат La Voiture Noire, който е най-скъпият нов автомобил

Капитулира Багуз – последното гнездо на съпротива в Сирия на „Ислямска държава“

Памела Андерсън – активист за евровота Ще подкрепи движението на бившия финансист №1 на Гърция

10 от най-красивите метростанции в света Превръщат се в музеи, галерии и сватбени зали

Божанков пита Борисов: Щом Цветанов има апартаменти за милиони, защо ние плащаме за присъдите на България по негова вина?

Цветан Цветанов ще участва в Конференцията по политики на Американско-израелския комитет по обществени въпроси във Вашингтон

Fitch Ratings повиши перспективата за кредитния рейтинг на България от стабилна на положителна

Какви са резултатите от проведената акция “Ден без псувни”?

НАТО ще изгради съоръжение за съхраняване на американска военна техника в Полша

Таен документ на кабинета разкрива хаоса в планирането на сделката по Брекзит

Меркел и Тръмп обсъдиха търговията, финансирането на НАТО и Брекзит

Северна Австралия е връхлетяна от циклон с пориви на вятъра от 250 км/ч

Калоян Паргов: От ЦГМ да кажат реалната причина за срива в GPS системата за управление на обществения транспорт Не приемам оправдания от сорта на "обновяване на технологиите" на втория ден от срива в системата, каза лидерът на БСП - София

Приключи разследването за руска намеса в президентските избори в САЩ

55 гълъба политат в небето за 55-годишнината от създаването на великотърновския университет Министърът на образованието Красимир Вълчев ще присъства на тържественото откриване на новата учебна година

55 гълъба ще полетят в понеделник в небето над Великотърновския университет по случай 55-ата годишнина от неговото основаване с посланието за здраве, високи академични и лични успехи и още хиляди нови студенти.На 1 октомври пред паметника на светите равноапостоли братята Кирил и Методий ще се състои тържествената церемония по откриването на новата академична 2018/2019година. На церемонията ще присъства министърът на образованието Красимир Вълчев, който ще приветства академичната общност.

Общо 3180 са записаните първокурсници във ВТУ за учебната 2017/2018 година в различните степени на обучение- бакалавър и магистър след средно образование – държавна поръчка и платено обучение, професионален бакалавър – държавна поръчка, магистърски програми след завършено висше образование – държавна поръчка и платено обучение докторанти.

„В 11 от 19-те професионални направления държавната поръчка и за тази година е изпълнена на 100% . Великотърновският университет се очертава като национален лидер наред със Софийския университет „Св. Климент Охридски” в подготовката на кадри с висше образование в областта на педагогиката, хуманитаристиката, изобразителното изкуство, социалните, стопанските и правните науки, както и в IT сектора“, коментират от великотърновския ВУЗ.
Откриването на учебна година ще започне с приветствие от ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

„За първи път“ – слово за приноса на Великотърновския университет през изминалите 55 години за развитието на българското образование ще изнесе проф. д.н. Вихрен Бузов, зам.-ректор по управление на качеството и акредитацията.

Акцент на тържеството е студентската клетва, написана от поета и драматург Радко Радков, кавалер на френската култура и двукратен носител на Наполеоновата награда Солензара, специално за първокурсниците на Великотърновския университет през 2004 г. Клетвата ще прочете председателят на Общото събрание на Великотърновския университет проф. д-р Радослав Радев, след което студентите ще се закълнат.

Откриването на академичната година ще бъде уважено от кмета на община Велико Търново, областния управител, председателя на Великотърновския общински съвет, народни представители, делегация от Тверския държавен университет, Руска федерация, ръководители на държавни и неправителствени институци, възпитаници и приятели на Великотърновския университет.

След официалното откриване на учебната година, първокурсниците ще имат срещи с деканските ръководства на факултетите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.