Дейвид Фрост: Великобритания няма да бъде сплашена да следва европейските правила

Програма “Ин витро” даде живот на 61 деца във Велико Търново

Коронавирусът застрашава световните доставки на антибиотици 93 души са починали в Хубей за ден, общо жертвите на заразата са 1868

Отбелязваме 147 години от гибелта на Васил Левски

Стачка парализира транспорта и институциите в Атина днес

Слънце и още по-топло време днес

Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 18 февруари 2020

На 18 февруари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 18.02.2020

Президентът Радев: Преодоляването на растящите неравенства е фундаментален проблем за обществото ни

Хора от САЩ и Унгария купуват имоти край морето Взимат втори дом на кредит

РЗИ: Качеството на водата в жилищен блок в Перник е влошено заради остаряла вътрешна водопроводна система

В Европа инвестират в домове за хора над 80 г. Германия и Франция са най-привлекателни

Оставиха за постоянно в ареста Данчо Катаджията

Нови стипендии за БГ студенти във Великобритания Университети със стратегии за привличане на кандидати след Брекзит

55 гълъба политат в небето за 55-годишнината от създаването на великотърновския университет Министърът на образованието Красимир Вълчев ще присъства на тържественото откриване на новата учебна година

55 гълъба ще полетят в понеделник в небето над Великотърновския университет по случай 55-ата годишнина от неговото основаване с посланието за здраве, високи академични и лични успехи и още хиляди нови студенти.На 1 октомври пред паметника на светите равноапостоли братята Кирил и Методий ще се състои тържествената церемония по откриването на новата академична 2018/2019година. На церемонията ще присъства министърът на образованието Красимир Вълчев, който ще приветства академичната общност.

Общо 3180 са записаните първокурсници във ВТУ за учебната 2017/2018 година в различните степени на обучение- бакалавър и магистър след средно образование – държавна поръчка и платено обучение, професионален бакалавър – държавна поръчка, магистърски програми след завършено висше образование – държавна поръчка и платено обучение докторанти.

„В 11 от 19-те професионални направления държавната поръчка и за тази година е изпълнена на 100% . Великотърновският университет се очертава като национален лидер наред със Софийския университет „Св. Климент Охридски” в подготовката на кадри с висше образование в областта на педагогиката, хуманитаристиката, изобразителното изкуство, социалните, стопанските и правните науки, както и в IT сектора“, коментират от великотърновския ВУЗ.
Откриването на учебна година ще започне с приветствие от ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

„За първи път“ – слово за приноса на Великотърновския университет през изминалите 55 години за развитието на българското образование ще изнесе проф. д.н. Вихрен Бузов, зам.-ректор по управление на качеството и акредитацията.

Акцент на тържеството е студентската клетва, написана от поета и драматург Радко Радков, кавалер на френската култура и двукратен носител на Наполеоновата награда Солензара, специално за първокурсниците на Великотърновския университет през 2004 г. Клетвата ще прочете председателят на Общото събрание на Великотърновския университет проф. д-р Радослав Радев, след което студентите ще се закълнат.

Откриването на академичната година ще бъде уважено от кмета на община Велико Търново, областния управител, председателя на Великотърновския общински съвет, народни представители, делегация от Тверския държавен университет, Руска федерация, ръководители на държавни и неправителствени институци, възпитаници и приятели на Великотърновския университет.

След официалното откриване на учебната година, първокурсниците ще имат срещи с деканските ръководства на факултетите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.