588 взеха дипломи за бакалаври и магистри в Аграрния университет-Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев уважи днес церемонията по връчване на дипломи на завършилите бакалаври и магистри от випуск-2016 на Аграрен университет Пловдив, а след това присъства и на на тържествения Академичен съвет на Медицинския университет в града под тепетата.

Дипломите си днес получиха общо 588 възпитаници на Аграрния университет, а 387 от тях са завършилите степен бакалавър със средна оценка от 5,14 на държавните изпити и среден успех 4,73 от редовна и задочна форма на обучение. За първенци на випуска бяха определен двама студенти – Пресияна Русева и Атанас Кунчев.

Лично кметът Тотев връчи дипломите на отличниците бакалаври и магистри. "Аграрният университет е стълб в местната икономика, а агросекторът дава 1/3 или 2 млрд.лв. от местната икономика. Съвместното сътрудничество на бизнеса, образователна инфраструктура и местна власт дава добри резултати", каза кметът в поздрава си към студенти и преподаватели от Аграрния университет.

Дипломи получиха и новите професори, доценти и доктори, а с почетното звание "Доктор хонорис кауза" бе удостоен Хинрих Майер-Жерболе заради приноса му за международно признание на АУ.

Подобна официална церемония се състоя и в Медицинския университет, където лично ректорът проф. Стефан Костянев връчи дипломи на успешно завършилите образователната и научна степен "доктор“.

Коментари

Задължително поле