59% са за министерските оставки

Мнозинство от 59% от пълнолетните българи са „за“ приемането на оставките на тримата министри след катастрофата край Своге - транспортният Ивайло Московски, регионалният Николай Нанков и вътрешният Валентин Радев. Това показват резултатите от експресно проучване на "Галъп".

59% казват, че оставките трябва да бъдат приети, а 32% са на обратното мнение. Сред привържениците на ГЕРБ обаче дяловете „за“ и „против“ са равни: 46% са „за“, но 48% са „против“. Останалите се колебаят.

picture3

Повечето привърженици на патриотите обаче също се изказват „за“ оставките. 50% одобряват факта, че в крайна сметка патриотите потърсиха начин за изглаждане на различията помежду си и с ГЕРБ и остават заедно в управлението. 43% обаче са на обратното мнение, а останалите се колебаят. Две трети от привържениците на патриотите одобряват, както и три четвърти от привържениците на ГЕРБ.

На въпрос на кого от често противопоставящите се трима лидери на Обединените патриоти вярват най-много, 40% посочват Каракачанов, а 30% избират опцията "нито един". 17% посочат Симеонов, а 11% - Сидеров.

49% намират обвиненията на крупни бизнесмени за обосновани, а 27% не. 24% очаквано не могат да формират мнение.

picture4

Скорошното изявление на президента за промяна на модела и търсене на генерални алтернативи събира одобрение сред мнозинство от 72%.

Телефонният сондаж, проведен сред 932 души между 12 и 14 септември по специалната панелна методика на „Галъп интернешънъл“, която осигурява представителност на данните за пълнолетното население на страната. Абсолютното максимално отклонение е ± 3% при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.

Коментари

Задължително поле