6 акта съставиха от полицията за озвучаване с музикални уредби в Търговище

6 акта за шумно озвучаване с музикални и усилвателни уредби са съставени от полицията в Търговище през май. Санкциите са по Общинската наредба за опазване на обществения ред след постъпили сигнали на тел. 112. Нарушителите са 5 граждани и заведение, което си е позволило да тормози живущите в съседство след 23 часа. Единият акт е на гражданин, който е озвучавал цял квартал с уредба след 14 часа.

Общо постъпилите сигнали през месец май са 19, уточняват от Общината.

През месеца са съставени и 6 предупредителни протокола на граждани и заведения. В тези случаи до актове не се е стигнало, тъй като шумът е бил в граничните зони преди забранителните часове – 14-16 и след 23 часа. В останалите случаи проверки на място на полицията не са установили нарушения.

Заради продължилия с години тормоз над целия град от заведения, които държаха будни хиляди с музика до сутрешните часове, Общината вдигна санкциите и започна да налага новите по-сериозни глоби. В резултат на предприетите мерки има трайна тенденция за намаляване на нарушенията. За физическите лица глобите са от 100 до 500 лв. При повторно нарушение стигат до 1000 лв. За юридическите са от 500 до 1000 лв., ако е за първи път. При повторност са до 5000 лв. Санкционираните в предния летен сезон обжалваха в съда, който потвърди глобите, което принуди самите персонали на заведенията вече да звънят на тел. 112, когато посетителите настояват за шумна музика.

Коментари

Задължително поле