6 казана рибена чорба и тон бира се разляха за празника на Лом

Кулинарен фестивал събра жители и гости на Лом в навечерието на празника на града – Вяра, Надежда и Любов. В Дунавския парк вълшебникът на скарата и черпака майстор Миро приготви за участниците в тържествата 6 казана с чорба от различни видове речна риба – шаран, толстолоб, распер и други водни обитатели.

Заедно с рибата и зеленчуците във врящата смес кулинарният магьосник от съседна Сърбия изсипа за аромат и по шише дюлева ракия – собствено производство. На брега на голямата река запушиха и скари, на които майстор-готвачът метна донесени от родината му плескавици и уштипци. А местната управа почерпи с над 1 тон наливна бира.

В залата на читалище „Постоянство” се проведе тържествена сесия на общинския съвет, на която присъстваха и петимата депутати от региона и областният управител Росен Белчев. „ В община Лом в процедури на реализация са проекти за над 50 млн. лева, ремонтират се училища и детски градини, обществени сгради и подземна инфраструктура. Това ще промени видимо Лом, но градът има и огромен проблем – доставянето на питейна вода, за решаването на който са необходими усилията и помощта на всички!”, заяви кметът Пенка Пенкова.

Със званието „Почетен гражданин на Лом” бяха отличени покойният д-р Андрей Георгиев – емигрант в САЩ, дарил 2,5 млн. долара на гимназия „Найден Геров” и града, и лекарят ортопед д-р Антони Георгиев.

Коментари

Задължително поле