На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

6 месеца условно за общински служител за побой на рибар

Районният съд в Горна Оряховица постанови 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за 60-годишният общински служител от железничарския град Минко Сираков заради зверски побой на рибар.

Присъдата е след одобрено споразумение с местната прокуратура за нанасяне на средна телесна повреда. След извършване на престъплението Сираков бе с драстична парична гаранция от 5000 лева, наложена от държавното обвинение. Той е пазач в общинското предприятие „Пазари и охрана“. Според адвоката му Тодор Иринчев наложеното условно наказание е несправедливо, защото нямало доказателства за боя .Въпреки това те обаче защитникът и клиентът му са приели предложението на прокурора за спогодба, която пък е одобрена от съда и е влязла в сила преди два дни.

Жестокият  побой бил нанесен на 69-годишен рибар от горнооряховското село Първомайци, който по време на разследването е разпознал своя нападател. Драмата се разиграла в началото на ноември 2016 г. Досега обаче са правени различни експертизи за травмите на пребития Йордан Михайлов. Той и Минко Сираков се скарали за място край реката. Минко Сираков поискал Йордан да отиде другаде да мята въдицата, но той отказал.

Тогава общинският охранител започнал да налага опонента си с ръка в лицето и да го рита в корема. После обърнал дебелия край на въдицата си и продължил с боя. В резултат на това Йордан Михайлов постъпил за лечение в горнооряховската болница с разкъсан черен дроб и вътрешен кръвоизлив. Хиpypзите д-р Елиас Хаддат и д-р Димитър Макавеев cпacили мъжа c тeжък кpъвoизлив и 10-caнтимeтpoв хeмaтoм. След битовата свада край реката Йордан e бил закapaн в бoлницaтa нa 3 нoeмвpи c oпacнocт зa живoтa зapaди гoлямaтa кpъвoзaгyбa и нecпиpaщo къpвeнe, a ocвeн тoвa пaциeнтът e yпoтpeбявaл пpoтивocъcиpвaщи мeдикaмeнти пopaди oпepaция нa cъpдeчнaтa клaпa.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.