6 млн. лева за ремонт на забавачници в Сливен

Близо 6 млн. лева са осигурени по проекти на общината в Сливен за ремонтите на 5 детски градини – съобщиха от администрацията. Четири от тях ще бъдат основно обновени за 5,3 млн. лева по ОП „Региони в растеж“. Строителните дейности включват смяна на дограмата, хидроизолация, оформяне на дворовете, цялостно оборудване на детските заведения, изграждане на нови музикални салони и детски площадки.

Проектното предложение е било одобрено в началото на годината, предстои общината да сключи договор за безвъзмездното финансиране. Общината в Сливен е получила одобрение за финансиране от Националния доверителен екофонд на стойност 450 хил. лева, с които ще бъде извършен основен ремонт на още една детска градина.

27 са детските градини в общината, като 14 от тях са в града, останалите – в селата. В тези детски и учебни заведения, които не са включени във финансирането по проекти,  ще бъдат извършени освежителни ремонти с пари от местния бюджет или с дарения.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.