6% ръст на руските туристи у нас за полугодие

След 2 г. пауза ще заседава Българо-руската междуправителствена комисия

След 2 г. затишие предстои ново заседание на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, съобщи посланикът на Руската Федерация у нас Анатолий Макаров.

"Работим активно това да се случи в края на октомври", допълни дипломатът. Той участва във Втория форум на побратимените руски и български градове, посветен на 110-годишнината на курорта Св. Св. Константин и Елена и организиран от община Варна със съдействието на Генералното консулство на Русия във Варна и Россътрудничество.

"336 00 руснаци са избрали да почиват в България за първото полугодие на тази година - с 6% повече от същия период на миналата. Увеличават се и българите, пътуващи в Русия", заяви Макаров. Той подчерта, че хиляди негови сънародници избират страната ни за втори дом заради прекрасния климат и тясната връзка между културата, историята и езика на двата народа.

Пред участниците от 19 руски и 14 български града кметът на Варна Иван Портних и областният управител Стоян Пасев представиха приоритетите за превръщане на морската столица в целогодишна дестинация. Главният сега е усвояването на минералните извори чрез изграждане на нови СПА центрове и басейни с отопление.

Коментари

Задължително поле