6.5 млн. лева вкараха в хазната длъжници от Добрич

6 455 684 лева просрочени данъчни и осигурителни задължения от Добрич постъпиха по сметките на НАП до средата на юли след предприети действия от публичните изпълнители в местния офис на приходната агенция, съобщиха от пресцентъра.

Това е станало със срещи и телефонни контакти със 74 длъжници, които не са платили над 5000 лв. към хазната. От началото на годината 46 фирми от региона са поискали и получили от НАП Добрич разрешение за неотложни плащания. Разрешенията за неотложни плащания позволява на фирмите да ползват за дейността си част от постъпващите по запорираната сметка суми, а останалата част да отиват за погасяване на просрочените данъчни и осигурителни задължения към бюджета.

От НАП Добрич съветват лицата и фирмите, които имат временни затруднения за заплащането на просрочени задължения, да потърсят контакт с публичните изпълнители от местния офис на Агенцията, за да бъде намерен начин за тяхното разсрочване и да се избегне налагането на принудителни мерки за тяхното събиране. От НАП Добрич съобщават още, че и през тази лятна кампания публичните изпълнители ще посещават обектите и ще изземат парични средства от касите на длъжниците, които отказват контакт с НАП и не изпълнят доброволно своите задължения към бюджета.

Коментари

Задължително поле