Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Горивата поевтиняха с 30 стотинки през март Цената на петрола не е била толкова ниска от 18 години

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

Винетките без компенсации от АПИ

Тръмп: Над 2 млн. американци можеха да загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

102-годишна италианка се излекува от коронавируса

Как при напускане на работа да получа най-много заплати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 31 март 2020

Двама студенти по медицина са доброволци в областната болница

Красимир Вълчев: Децата учат повече откакто се обучават в електронна среда

Онлайн търговците търсят нови складове

5000 лв. ще е глобата за излизане без маска

Банките финансират 73% от цената на жилищата Вноските по заемите не трябва да надхвърлят 30-40% от доходите

Старши сержант с коронавирус е интубиран в пловдивска болница

60 дни труд за три старта в Банско

Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско бе най-голямото спортно събитие за годината. Трите старта при дамите преминаха сякаш на един дъх – всеки от тях продължи около 2 часа, но за да станат реалност, беше необходим огромно количество труд в подготовката. Състезание в планината се организира много по-трудно, отколкото надпревара в някой спорт в зала.
Само инженерните дейности, необходими за изграждане и разглабяне на всички съоръжения са отнели 60 дни, а за извършването им са били необходими 100 доброволци, 250 души технически екип на пистите, 40 военни от 101-и алпийски полк, 30 студенти от НСА и 15 висококвалифицирани машинисти.
Общият брой на заетите в организацията е 1000 души. Суперзвездата Микаела Шифрин отлично го знае и неслучайно пожела да се снима с екипа, подготвил събитието и благодари на доброволците за труда.
Американката спечели две победи в конкуренцията на 50 най-добри състезателки в цял свят, заедно с които пристигнаха 200 треньори и технически лица. Състезанието пък бе отразено от 200 представители на медии от над 10 страни и 100 души, които се грижеха за телевизионната продукция с 30 камери. Общият брой на акредитираните лица е 2000, а 30 000 зрители са изгледали трите старта от трибуните и финалната зона.
Сред най-сериозните логистични предизвикателства бяха поставянето на 25 000 обезопасителни съоръжения и производството на 500 000 кубика технологичен сняг, а също и осигуряването на 60 микробуса, които дублираха кабинковия лифт от града до финала на Бъндеришка поляна.
За организацията на всичко това е бил необходим бюджет от 4,5 млн. лв., срещу който България получава реклама, струваща неизмеримо повече.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.