Спортното министерство с разяснения за провеждането на Европейската младежка конференция

Испания наложи вето върху проекта за декларация на срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София

Шефът на ОЗХО: Веществото, с което са били отровени Сергей и Юлия Скрипал, може да е направено във всяка една страна (ВИДЕО)

Мъж изпуши цигара и се простреля в главата (обзор) "Съжалявам" написал търговецът на коли в бележка, намерена в стаята му

Затягат контрола върху сиренето менте Забраняват на мандрите да правят имитиращи продукти в същите помещения

Пътничка бе глобена с 500 долара за внасянето в САЩ на безплатна ябълка, получена в самолета

Министър Ананиев: Очакваме да седнем на масата и да продължим диалога с общопрактикуващите лекари

40 млн. лв. да плати държавата за „Корал“ искат „зелените“ За пореден път опитват да изгонят от България ключов инвеститор

Фирмите търсят офиси с гъвкав наем Пазарът е концентриран в София, вторичните градове - Пловдив, Бургас и Варна изостават

Гърция ще излезе от спасителната си програма без да иска предпазна кредитна линия, заяви Ципрас

Германец се отмести от пътя на Григор

Министър Нено Димов: Няма критични язовири в страната Източват 10 млн. кубика от „Искър“, събраха тон боклук от „Огоста”

Най-строгият рефер свири дербито

Затворник по време на отпуска набил и ограбил сливенец

Постоянен арест за Йордан Исаев, който рани полицайка с бомба на мач Разказал за случилото се на майка си и на приятелката си, но нито една от тях не се обадила в полицията

60% от децата са жертва на насилие Национална коалиция ще бори проблема с агресията

Всяко пето дете посочва, че е станало жертва на тормоза в училище

Шест от десет деца у нас редовно са подложени на насилие, отчете омбудсманът Мая Манолова на Национална кръгла маса с представители на държавни институции и експерти от неправителствения сектор. Според данни на УНИЦЕФ 39% от родителите биха използвали физическото наказание като метод за възпитание.
Манолова представи и данни от нова анкета за детската агресия и насилието над подрастващите.
На въпроса „Били ли сте обект на агресия?”, отрицателно отговарят само 41% от запитаните деца. Над половината обаче признават, че са били обект на различна форма на агресия. Най често това се случва на улицата – 26,63% от анкетираните, в училище – 20,63%, и у дома – 11,62%.
Манолова предложи да се създаде национална коалиция срещу насилието и телесните наказания над деца, в която да се включат неправителствени организации, родители, училищата и специалисти, предложи омбудсманът.
Тя трябва да има за цел да предложи законодателни промени срещу насилието и телесните наказания и да създаде атмосфера на нетърпимост към подобни прояви. Манолова отбеляза, че в страната има само 18 кризисни центъра за жертви на насилие, два от които в София.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.