Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

„Левски“ сгази австрийци с 3:0

60 000 лева глоба за мобилен оператор, изнудвал клиент да не сменя доставчика

Глоба от 60 000 лева е наложена от Комисията за регулиране на съобщенията на мобилен оператор, чиито служители изнудвали училище от Търговище да не си прехвърля номерата към друг доставчик на услугата, след като вече било подадено заявление за смяна.

Солената глоба е издадена през юли и оспорена в Районния съд в Търговище, който обаче потвърди наказателното постановление за нарушаване на Функционалните спецификации. В решението на съда е посочено, че въпросната фирма многократно ги е нарушавала и са й били налагани различни санкции.

„Очевидно тези предишни нарушения и наложените за тях наказания не са осъществили превантивните си функции по отношение на нарушителя, поради което законосъобразно, с обжалваното наказателно постановление, на същия е наложена максималната предвидена в закона санкция”, пише в решението.

До жалбата до Комисията се стигнало, след като директорът на І ОУ ”Хр. Ботев” Димитър Алексиев близо година водил разговори с оператора, че тарифите не са изгодни за училището. Въпреки това не му били предложени други. На 25 ноември миналата година той подал заявление за прехвърляне на 11 мобилни и 2 фиксирани номера към друг оператор. На следващия ден то стигнало до тогавашния доставчик. Служителка от офис от Велико Търново почнала да звъни на Алексиев да го увещава да не прехвърля телефоните. Заявила, че неустойките по договора щели да бъдат 3300 лева. Били проведени няколко такива разговора, а накрая в училището дошла представителка от местния офис. Посещението било с цел абонатът да се откаже от пренасянето на номерата. Служителката предложила нови условия и тарифни планове, както и заявление за оттегляне на преноса на номера. На следващия ден на електронната поща на училището било получено съобщение с таблица с неустойки за абоната при предварително прекратяване на договора, на обща стойност 3021,60 лв. В последствие се оказало, че сумата е 1200 лева каза Алексиев. Той сигнализирал комисията, която направила проверка и наложила санкцията на оператора.

Съдът също преценил, че са нарушени разпоредби от Функционалните спецификации, според които:”…даряващият доставчик, както и неговите търговски представители, дистрибутори и партньори, нямат право да осъществяват контакти с абонатите или потребителите си след подаване на заявление за пренасяне на номер, с цел обсъждане на предимствата или недостатъците от смяна на доставчик, или за отправяне на нови оферти, промени в тарифния план и други условия по съществуващия договор на абоната”.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Административния съд в Търговище.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.