БЧК започва раздаването на хранителни продукти в София

Япония дава безплатно лекарство за COVID-19 на 20 страни, сред които и България

120 бързи теста за медиците на първа линия в Шумен Близо 300 са направени за месец

12 агнета загинали при пожар в стопанска постройка

Вицепрезидентът дари месечната си заплата на столичната Спешна помощ

Четвърти пореден ден гори пожар в района на АЕЦ „Чернобил“

Извършител на седем грабежа поиска да се върне при 4-те си деца Недко-Арапа, нападал шуменки, остава в ареста

Стадион „Васил Левски“ с модерна система за видеонаблюдение

Дончев към президента Радев: Нека всички да се смирим и да си гледаме работата (ВИДЕО)

Девня Цимент АД достави предпазни средства на медиците в Девня

Борисов и посланик Херо Мустафа спазиха социална дистанция на среща в МС (СНИМКИ) САЩ и България стоят рамо до рамо, декларира американският дипломат

Местната власт и бизнесът в Девня подемат дарителска кампания Кмет и съветници даряват заплатите си в помощ на закъсали семейства

Издадоха 56 акта за разходки в паркове и групово пиене на бира по улиците КПП-та не пускат по около 150 коли на денонощие да влизат в Търговище

В Бургас Общината плаща тестовете на спешните медици

Ученици благодарят на медици

600 лева стипендия за студенти с практика

44 000 студенти имат възможност да участват в проекта.

Най-голям интерес от страна на учещите медицина

С предимство са следващите педагогика, природни и инженерно-технически науки

Министерството на образованието и науката (МОН) осигурява 46 млн. лв. за практики на студенти в реална работна среда. Средствата са по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” за изпълнението на проект “Студентски практики – фаза 2”. При успешно приключила практика студентът ще получава удостоверение и стипендия от 600 лева, уточняват от МОН.

44 000 студенти от 43 висши училища партньори по проекта ще имат възможност да проведат практическо обучение по специалността, като предимство ще имат тези, които следват педагогическите, инженерно-техническите и природните науки. Срокът на обученията е до 12.05.2023 г.

Предвижда се те да бъдат в реална работна среда и ще се провеждат в рамките на 240 астрономически часа. Студентите и работодателите, които желаят да участват, трябва да се регистрират в електронната платформа на адрес: https://praktiki.mon.bg.

В първата фаза на проекта с най-много обучени практиканти – над 2600 студенти, се нареди БАН със своите институти. В топ 5 бяха още УМБАЛ “Света Марина” ЕАД, УМБАЛ “Д-р Георги Странски” ЕАД – Плевен, Детска градина № 8 – Благоевград, РЗИ – Стара Загора и ВМА.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.