6000 литра нелегален алкохол спипаха митничари на Дунав мост 2

Незаконният товар е бил маскиран като медицинска тинктура

Служители на Митница Лом задържаха 6000 литра етилов алкохол, пътуващ с фалшиви документи към Европейския съюз /ЕС/. Контрабандната стока е била маскирана като медицински химикал, съобщиха от Агенция „Митници”. Незаконната пратка е била заловена на 8 юни около 3.30 часа от мобилен екип на Митница Лом в района на Дунав мост 2.

Униформените служители спрели за проверка камион с българска регистрация, който по документи превозвал различни стоки за страна от ЕС. При проверката на документите инспекторите установили , че един от товарите е обявен като медицинска тинктура - индиго кармин, използван за изследване на бъбреците.

На проверяващите направило впечатление огромното количество течност, натоварена в 6 ПВЦ-куба с вместимост по 1000 л, както и фирмата изпращач. При отварянето на един от кубовете служителите установили, че течността е синя на цвят, с характерния мирис и физически показатели на етилов алкохол.

Направеното замерване с техническо средство показало 96.3 алкохолни градуса . Митничарите са взели проби за лабораторен анализ. Пратката е задържана в склад на Митница Лом. Работата по изясняването на случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право