6000 декара изгоряха в Харманлийско, 13 екипа на пожарната гасят огъня

Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" публикува актуална информация за развитието на мащабните пожари, които възникнаха днес в три области на страната. 

Област Хасково

Движението по АМ „Марица“ от пътен възел Симеоновград до пътен възел Любимец е временно ограничено в двете посоки поради пожар, в следствие на който видимостта е опасно намалена. Движението се осъществява по обходен маршрут по път I-8 Харманли – Любимец в двете посоки. Възникналият пожар в общ. Тополовград, област Хасково е унищожил 5000 дка сухи треви и храсти и 1000 дка борова гора.

На място работят 13 противопожарни автомобила, 3 автомобила на Държавното горско стопанство и хора от общината. На помощ  са извикани пожарникари от  Кърджали и Пловдив. Обстановката е усложнена заради силния вятър  и високите температури. Пожарът е прехвърлил магистрала „Марица“. 

Област Ямбол

Пожарът в района на Лесово, общ. Елхово,  горят сухи треви, в  Гасенето участват  10 противопожарни коли. За да прекъсната пътя на огъня част  от  тях са разположени по поречието на река Тунджа.

Област Сливен

Пожарът в района на общ. Твърдица е на площ от 100 дка борова и смесена гора. Локализиран е откъм стената на язовира. На място работят екипи 3 противопожарни автомобила  от Сливен и Нова Загора. Насочени  са екипи от Велико Търново и  Бургас. В гасителните действия участват и доброволци и служители от Държавното горски стопанство.

Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, който на място ще се запознае със ситуацията и създадената организация от местните кризисни щабове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България