Комисия по безопасност на движението в Благоевград с редица мерки за повишаване сигурността на пътя

Празнуваха бабинден с водосвет и ритуално миене на ръцете на лекарите в Дебелец На тържеството присъства 73-годишната Ана Тошева, която се слави като най-опитната акушерка

Франция отхвърли британска идея за мост през Ламанша

Учреден е Съветът на учените към министъра на околната среда и водите

Чешкият парламент свали депутатския имунитет на премиера Андрей Бабиш

Кое име липсва в разследването на bTV за детските градини? Лидер на „Да, България!“ записал децата си в детска градина в нарушение на правилата, партията се отплаща с подкрепа на Мариана Иванова

Николина Ангелкова: Над 61% от чуждестранните туристи у нас идват от страните от ЕС

Горещини в Австралия взеха жертви

„Галъп“: Българите не приемат домашното насилие, както и „третия пол“

Ники Хейли: Русия подкопава международните усилия срещу употребата на химически оръжия

„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Задържаха непълнолетен дилър на наркотици в София

Електронни реклами заменят предизборните плакати в Русия заради студа

Вехтории подпалили къща на изгоряла в пожар жена

Обновяват улици и паркове в Шумен за 7,2 млн.лв.

6,1 млн. лв са приходите от ловен туризъм у нас през 2016 г

Служебният министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков се снима с елен, след като откри изложбата "Природа, Лов, Риболов 2017" в Международен панаир - Пловдив.

Близо 6.1 млн. лева са приходите от ловен туризъм у нас от над 1400 чуждестранни гости през 2016 г., сочат данните на Изпълнителната агенция по горите.

Националната трофейна изложба, събрала постиженията на последните 2 ловни сезона, привлече вниманието на посетителите.
Националната трофейна изложба, събрала постиженията на последните 2 ловни сезона, привлече вниманието на посетителите.

„България има уникална природа, добре поддържана материална база и богато разнообразие от дивеч. Затова е предпочитана дестинация за ловен туризъм“, заяви служебният министър на земеделието и храните Христо Бозуков, който откри международната изложба „Природа, лов, риболов 2017“ в Пловдив.

Сред най-атрактивните експонати в палата 3 на Международния панаир е трофей от елен лопатар, поставил нов национален рекорд след пауза от 32 години. Германски ловец е отстрелял през октомври 2016 г. елена лопатар, чийто рога са с тегло 4,750 кг, а трофеят е получил оценка 210,18 точки и така е предишният национален рекорд, поставен през 1984 г. Елитният екземпляр е част от Национална трофейна изложба, събрала най-добрите постижения от последните два сезона.

Трофеят от елена лопатар,  поставил нов национален рекорд.
Трофеят от елена лопатар, поставил нов национален рекорд.

Експонати на 66 фирми са показани на „Природа, Лов, Риболов 2017“, която предлага много по-богат избор, тъй като участниците са с 25% повече от 2016 г., а ангажираните площи бележат ръст от 76%. Демонстрира се широк спектър оборудване – лодки, високо проходими превозни средства (АТВ и УТВ), оръжия, муниции, облекло, въдици, макари, примамки, обувки, аксесоари, оптически и навигационни уреди. Сред изненадите са луксозни и много скъпи принадлежности за лов. Експозиция на ножове с инкрустации от злато грабва погледа с красива изработка и с цени над 4500 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.