Гришо на „Лейвър къп“: Джокович ми крещеше на сръбски, Борг ме поздравяваше с юмрук

Президентът на Иран обеща „съкрушителен отговор“ на терористичното нападение

Столичната полиция търси 76 нови служители

Само три линии имат ръцете на убийците и гениите

Спортният министър Кралев посети тренировъчен семинар по таекуондо (СНИМКИ)

Цветан Цветанов: Възстановяването на Багриловия надпис отстрани една гигантска несправедливост

В Мюнхен започна 185-ото издание на „Октоберфест” (СНИМКИ) Фестивалът ще премине при засилени мерки за сигурност

„Ислямска държава“ също пое отговорност за терористичния акт в Иран

Военният министър Каракачанов: Армия се прави с дух и любов към България

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Силна България се гради със силни хора и силни институции

Корнелия Нинова в Аврен: Нека всички се обединим и като българи да защитим своите сънародници тракийци

Евродепутатът Ева Майдел: Преди 110 години във Велико Търново България се утвърждава на световната карта

Цветан Цветанов се срещна с участниците в Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“

Мощно торнадо удари Канада, десетки са ранени (ВИДЕО)

Четирима души пострадаха във верижна катастрофа край Търново

6,3 млн. лв. са местните приходи на Община Горна Оряховица за 2017 г.

На 6,3 млн. лв. възлизат постъпленията събрани от дирекция „Местни приходи“ в Община Горна Оряховица за изминалата година. Спрямо 2016 г. общият размер на приходите се е увеличил с близо 15 на сто. Най-много са постъпленията от таксата за битови отпадъци – близо 2,7 млн. лв. Приходите от данъка върху превозните средства е 1,4 млн. лв., а от данък недвижими имоти малко над 1 млн. лв. За да се справи с фискалните затруднения, през изминалата година Общината се възползва от правомощията, дадени й от Закона за местните данъци и такси да провежда собствена данъчна политика.

От началото на 2017 г. с 10 % бяха увеличени ставките, с които се определя размера на данъка върху превозните средства. Те не бяха променяни от 2012 г.и към настоящия момент са по-близки до долната граница, определена в закона, уточняват данъчните експерти. Увеличени бяха и ставките за твърди битови отпадъци. Те бяха определени по населени места. От патентен данък и налога върху таксиметровия превоз постъпленията в местния бюджет през изминалата година са почти 101 000 лв. От началото на 2017 г. бе въведен данъка върху таксиметровите превози на пътници. Тъй като налогът е авансов и се заплаща преди получаване на разрешението за извършване на таксиметровия превоз на територията на общината, постъпленията от него са малко над 40 хил. лв. Запазва се и тенденцията от последните 5 години за намаляване на постъпленията от патентен данък, тъй като обектите извършващи патентна дейност намаляват. От 398 през 2015 г., през 2016 г. те са 380, а през 2017 г. – 363. Приходите от данъка за придобиване на наследство са малко над 580 000 лв., а от туристически данък – близо 3700 лв. В местния бюджет са постъпили само 1420 лв. от такса за притежаване на куче. От глоби, санкции и др. приходите за миналата година са малко над 340 000 лв.

Подобрила се е събираемостта на стари задължения. През изминалата година от приходната администрация отчитат ръст със 17,6 на сто от постъпления за минали години.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.