Осъдиха словенски политик за сексистки забележки към журналистка

Британската полиция опитва да възстанови маршрута на колата на Скрипал

Александър Вучич: Най-големият проблем на Сърбия е, че няма деца

Задържаха трима тинейджъри за притежание на наркотици

Мария Захарова: В Русия не е разработван газ „Новичок“

Дъжд и студ от неделя

Албанската полиция разби банда, правила фалшиви паспорти за САЩ и Канада

Украйна депортира журналистка на руска телевизия

Уран над нормата е установен в питейната вода на старозагорското дело Казанка

Енвер Ходжай: Македония поиска помощ от Косово за прилагане на закона за езиците

Видеоповторения и четвърта смяна на Мондиала

Учени посочиха кои спомени заличаваме по време на сън

Плодове, чай и мед лекуват най-добре сред съмишленици Поддържа здравословни килограми и продължава с програмата

Мария Захарова свърза случая “Скрипал” и сирийския въпрос Западът се опитва да направи хората на глупаци, заяви говорителката на руското МВнР

Тереза Мей: Ще обмислим следващите стъпки по случая Скрипал заедно със съюзниците си

6,3% ръст на разрешителните за строеж

Снимка: БУЛФОТО

С 6,3% се увеличават издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради в страната през четвъртото тримесечие на 2016 г., в сравнение със същия период на 2015 г. Според данните на НСИ за три месеца местните администрации са издали разрешителни на 1122 жилищни сгради с 5348 жилища, на 32 административни сгради/офиси и на 1538 други сгради, сред които производствени бази и логистични центрове. Най-голям брой разрешителни за строеж са издадени в областите София (200), Пловдив (163), Варна (133) и Бургас (88). Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради намаляват с 5,2%, докато броят на жилищата в тях се увеличава с 8,3%, а общата им застроена площ – със 7,1%.

През октомври, ноември и декември на изминалата година в България е започнал строежът на общо 720 жилищни сгради с 3785 жилища в тях, показват още данните на националната статистика. На годишна база започнатите нови сгради се увеличават с 16,3%, жилищата в тях – с 54,2%, а разгънатата им застроена площ (РЗП) – с 45,8%. Броят на започнатите административни сгради е без промяна, докато тяхната РЗП намалява с 81,8%. Започнатите други видове сгради са повече с 14,5%, а разгънатата им обща застроена площ нараства с 39,1%.

Бургас и Пловдив изпреварват столицата по строителство на нови жилищни сгради за периода. В Града под тепетата е стартирало строителството на 120 жилищни сгради, с една повече от тези в Бургас. По този показател София остава трета със 113 жилищни сгради.

Област Пловдив задържа позициите си на най-оживена строителна площадка заради активността не само в жилищния, но и в индустриалния сегмент.

Общо за страната строителството на т.нар. други сгради, където влизат и индустриалните площи, отчита почти 7% ръст през 2016 спрямо 2015 г.

Водещите области в този сегмент от строителния сектор са Пловдив и Стара Загора, следвани от София-област, Пазарджик, Хасково и Благоевград – региони с добра инфраструктура и бърз достъп до магистрали.

При строителството на административни сгради като цяло картината е стабилна през 2016 г. Пазарът на нови офиси е развит единствено в София, както и в най-големите градове в страната, където продължава да се строи по-активно. Столицата продължава да води по стартирани нови проекти, следвана от Варна и Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

    1. Чувал съм за тях от приятели. Ще взема и аз да опитам, защото допълнителен доход няма да ми е излишен.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.