6370 евро на квадрат за нов дом в Прага

В Прага сключват над 11 на сто от всички сделки с апартаменти и къщи в Чехия.

4250 евро на кв. м за ремонтирана панелка

Най-евтино е в района на Карлови Вари

Цените на апартаментите в чешката столица Прага са значително по-високи отколкото на жилищата в София. Средната офертна цена на апартамент в нова сграда в Прага е около 6370 евро на квадратен метър, пишат местните медии.

Същевременно средната офертна цена на стари панелни апартаменти след реконструкция е около 4250 евро за квадрат. В резултат на по-ниските цени на старите панелни жилища те представляват 45% пазара на имоти в Прага. Същевременно това са апартаменти със сменени дограми, а повечето имат и нова външна изолация. Прага е най-големият пазар на имоти в Чехия. В Прага сключват над 11 на сто от всички сделки с апартаменти и къщи в страната.

Най-евтините апартаменти в Чехия се намират в района на Карлови Вари и Устецки, където средната цена на жилище в панелна сграда е около 1230 евро на квадратен метър. Това е с 430 евро на квадратен метър по-малко, отколкото при тухлените сгради.

В Южноморавския регион средната цена на апартамент в панелна сграда е около 3270 евро на квадратен метър, което е със 170 евро на метър по-малко от апартамент в тухлена сграда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти