Снабдиха още два квартала в Търново с контейнери за стари мебели До 2500 лева е глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Йоанна Драгнева сподели снимки от изписването на дъщеря й

Прокуратурата подхваща продавача на „чудотворно лекарство“

МВР: Сигнали за бомби в летища и медии са изпратени и в други държави на ЕС

Ще оперират Стефан Данаилов в Бургас Проф. Андрей Йотов идва лично в "Бургасмед" да извърши интервенцията

Гала, Стефан и дъщеря му на пътешествие из Европа (СНИМКИ)

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, показва или пълна неинформираност, или голяма нелоялност

Летищата във Варна и Бургас са получили електронни съобщения със заплахи за сигурността, няма отменени полети

Мадуро: От няколко месеца поддържаме контакти с високопоставени представители на САЩ

Градушка уби над 11 000 птици в САЩ

Възрастни съпрузи загинаха при катастрофа в Златаришко Дядото излязъл от пътя с ВАЗ

Златко Захович: Изключителни техничари!

Сигналите за бомба в сградата на БНТ и на летище София се оказаха фалшиви

Над 50 процента от британците искат референдум за евентуалното крайно споразумение за Брекзит

Хутите свалиха военен дрон на САЩ над Йемен

64-годишен старозагорец с мярка „задържане под стража“ след закана за убийство

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Неделчо Н., на 64 г. от гр. Стара Загора заради закана за убийство на 47-годишна жена, съобщават от държавното обвинение.

Неделчо Н. е привлечен като обвиняем за това, че се заканил с убийство на другиго и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3 вр.ал.1 от Наказателния кодекс и за това че през периода от 2010 г. до 4 август 2016 г. в с. Сливито, общ. Мъглиж и гр. Стара Загора, държал огнестрелно оръжие и боеприпаси – 1 брой ловна пушка с оптика и 303 броя патрони различен калибър, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Неделчо Н. досъдебно производство е установено, че същия на 4 август 2016 г. в гр. Стара Загора се е заканил с убийство по отношение на своя позната – 47-годишна жена, като заявил, че ще я застреля в главата. Същата знаела, че Неделчо Н. притежава оръжие и предвид влошените им отношения подала сигнал в полицията. При извършените в условията на неотложност процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в недвижимите имоти на Неделчо Н. били намерени и иззети оръжие и боеприпаси.

На 8 август 2016 г. Неделчо Н. е бил привлечен в качеството на обвиняемо лице и с постановление на наблюдаващия прокурор задържан за 72 часа.

Неделчо Н. е неосъждан към настоящия момент. При извършена служебна проверка е установено, че спрямо него е налице още едно висящо досъдебно производство за престъпление по чл.144 ал.3 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Неделчо Н. е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Неделчо Н. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.