64 кандидати се борят за 8 места в новия полицейски участък в циганската махала в Асеновград

Общо 64 души са подали документи за участие в конкурса за назначаване на държавна служба за вакантните младши изпълнителски длъжности в Районното управление на МВР в Асеновград. Заповедта за разкриването на 8 вакантни длъжности „полицай-старши полицай” бе издадена от вътрешния министър Валентин Радев след искане на протестиращите в Асеновград по повод инцидентите в края на месец юни на язовир „40-те извора” и местната болница между деца каякари от клуб „Асеновец, техните треньори и родители и мъже от циганската махала „Лозница”.

64 кандидати се борят за 8 места в новия полицейски участък в циганската махала в Асеновград

За целта дори бе открит нов полицейски участък в сърцето на ромския квартал и сега предстои решителният кръг за отсяване на кандидатите. От подалите документи 64 души до участие в конкурса бяха допуснати 56, като изискванията за физическа годност покриха 45 от тях, седмина бяха скъсани на този елиминаторен праг, а останалите четирима така и не се явиха в обявените час и място за изследване. От преминалите през първия кръг на конкурса 45 души до етапа с психодиагностично интервю, което ще се проведе в дните между 31 октомври и 3 ноември в сектор „Лаборатория – Пловдив” при Института по психология на МВР, бяха допуснати 29 кандидати.

64 кандидати се борят за 8 места в новия полицейски участък в циганската махала в Асеновград

Те ще трябва да докажат, че заслужават да стигнат до заключителното интервю за избор на осмината, годни за длъжността. Резултатите от първата част на етап “Психологично изследване” сочат, че 15 от допуснатите до него не са покрили очакваните минимални изисквания.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.