64 ученици с хранително отравяне след коледно парти

Здравните власти във Варна разследват причините за масово хранително отравяне, при което са пострадали 64 ученици от Пета ЕГ. "Всички те са деветокласници и в събота и неделя са имали коледни партита по класове в едно и също заведение", обясни д-р Дочка Михайлова, директор на Регионалната здравна инспекция.

В ресторанта на ул. "Опълченска" гимназистите консумирали коктейлни хапки, приготвени от фирма за кетъринг. Часове след съботния купон 58 от присъствалите общо 96 деца започнали да се оплакват от стомашни болки, гадене, повръщане и разстройство.

Същите неразположения изпитали 6 от общо 68 техни съученици, които присъствали на неделното коледно тържество. Едно от децата е потърсило помощ в Спешния център, но към момента всички са добре, увери д-р Михайлова.

От РЗИ са започнали да изследват пострадалите ученици и персонала на заведението, а от Областната дирекция по безопасност на храните са взели проби от хапките, която са яли децата. Очаква се причините за хранителния взрив да станат ясни в дните преди Нова година.

Коментари

Задължително поле