Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в света

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

65 деца с откази за лечение в чужбина

На 65 деца е отказано лечение в чужбина. Това са 5% от случаите, които са кандидатствали от 21 април до сега, съобщи директорът на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ пред БНР.

Причините за това са различни, уточни той. По думите му от 21 април, откакто той поема поста, след арестите в ръководството и оттеглянето на членове от Обществения съвет са били подготвени 16 заседания. На тях са били разгледани казусите на 1213 деца, което прави приблизително по 75 случая на заседание.

Осигурено е заминаването за чужбина за всички, които са имали нужда, и е подпомогнато лечението в страната за всички, за които това е поискано, обясни още директорът на фонда.

Той увери, че в момента всички нови заявления се придвижват в рамките на един месец, тъй като срокът по новия правилник се спазва и това е проверяемо. „Всеки родител може да следи движението на заявлението на своето дете, но това са лични данни.“ Така проф. Пилософ коментира премахването на възможността на сайта на институцията да може да се следи движението на заявленията.

Подалата оставка Красимира Величкова, бивш член на Обществения съвет на фонда, обаче заяви, че в момента липсва дори списък с експертите на фонда. Според Величкова липсва публична информация дори за данни, които по Закона за личните данни не са такива.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете