Представят проект за нова автомагистрала „Дунав-Егея“ Дължината на трасето в България е 327,865 км и е на стойност 1 860 520 853 евро

Искат постоянен арест за извършителя на убийството в Кюстендил

2021 г. изплащат първите допълнителни пенсии

Йорданка Фандъкова положи клетва като кмет на София за четвърти път

Нивите в Шумен поскъпнаха с 500%

Около 50 ракети са били изстреляни срещу Израел от Ивицата Газа (ВИДЕО)

Нина Добрев приета в болница по спешност

Хилария Болдуин отново загуби бебето Втори спонтанен аборт за една година

Областният управител на София към общинските съветници: До края на мандата си работете в полза на столицата

Арестант избяга в Бургас Извели го да чисти, ударил охраняващия го полицай с дръжката на метлата

Джип уби пешеходец на бул. „Симеоновско шосе“ в София

Кола връхлетя върху пешеходка в Търново Сигнал за инцидента е подаден в полицията след 7 часа

Симфониците свирят „Хари Потър” Концерт с музиката на Джон Уилямс преди премиерата на „Междузвездни войни”

Бързи и яростни коли за продан 21 автомобила на Пол Уокър отиват на търг

Разкриха младеж, задигнал ловно куче в Елена Разследват побой на питбул в Павликени

650 нови мигранти са установени на територията на страната, капацитетът на бежанските центрове е запълнен на 69%

Снимка: Архив

650 нови мигранти са установени на територията на страната за периода 18-25 август 2016 г., сочи справка на МВР, цитирана от БГНЕС.

Данните показват, че ако мигрантския натиск се запази, максимум до месец центровете за настаняване на чужденци към Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет ще бъдат запълнени.

Изминалата седмица все пак бележи спад на броя на мигрантите, които органите на МВР са задържали на българска територия.

За сравнение – в периода 11-18 август 2016 г. броят на задържаните мигранти бе 816. Така общият брой на мигрантите, които са установени на територията на България от началото на годината до вчера сутринта е 11 692 лица.

Макар да се отчита известно намаляване на бежанския натиск през третата седмица на месец август, ако той се запази в тези размери – средно по около 700 нови мигранти да влизат у нас седмично, правителството ще разполага с още три-четири седмици до момента, в който центровете за настаняване на чужденци ще се окажат запълнени. Данните на Държавна агенция за бежанците сочат, че за периода 11-25 август в центровете за настаняване са постъпили 1196 лица, а са ги напуснали 264.

Към днешна дата капацитетът на бежанските центрове е запълнен на 69%, което е увеличение с 12% само за седем дни.

ДАБ може да намери подслон за още 1601 мигранти, става ясно от статистическата справка. От настанените в бежанските центрове общо 3529 лица – 45% или 1594 лица са от Афганистан, 20% са сирийци и 19% от Ирак. 423 чужди граждани, които са влезли на територията на страната като мигранти, в момента се намират на “външни адреси” за своя сметка. Ситуацията в центровете за настаняване към Дирекция “Миграция” при МВР е още по-тревожна.

При капацитет от 940 лица, в тях са настанени 1344 чужди граждани. Най-много са афганистанците – 49%, следвани от граждани на Ирак и на Сирия. През последната седмица МВР е успяло да изведе от страната 32 чужди граждани. В същото време на основание Спогодбата за реадмисия с Турция – в периода 19-25 август са върнати едва 3 лица.

От 01 юни тази година българските власти са поискали да върнат на турска територия общо 955 лица, от които са били приети едва 27. За последната седмица органите на МВР са задържали 543 чужди граждани при опит да напуснат България и да влязат на територията на Сърбия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. KAK STAVAT TEZI NESCHTA BACE BOKO SE KYLNE CHE GRANICATA PILE NE MOJE DA PREXVRYKNE?

  2. Де са.евроатлантиците дет пазеха границата? Де е плевнята дет кара бусове немски лумпени срещу строежа на ограда?

  3. Как са проникнали като границата ни се пази мн строго..нали се говореше, че били дадени еди колко си милиона лв за огради, опазвания, бдения и пр. Значи некой яко ЛЪЖЕ (лъжци да те управляват) и друг яко краде, а (още алчни престъпници да им помагат)..Мигрантите не се задържат на Бъл територия, а на българската граница и се депортират..така се прави по цял свят, само българското правит/рушителство върви срещу народа си..И това правит/рушит има наглостта да твурди, че този народ, с който то се гаври и убива, го било хммм избрало:)))))) Затвор и смърт за унищожаване на България..и по-бързо..Амин Интересно защо преди 89 г не можеха да влизат “мигранти“ Пиле даже не можеше да прехвръкне през границата. какъв е изводът братци???

    1. Щот преди 89.се пазеше от лошите комунисти, а сега евроатлантическите граничари (оня ден некъф офицер) обясняват в медиите на простото стадо, че това било невъзможно.

  4. А офицерът обясни ли защо сега е невъзможно, а тогава беше ВЪЗМОЖНО? Все пак е специалистин и офицерин, а ние не сме и трябва да ни се обяснява по-подробно с факти, аргумнети и пр. Това е нормално, но защо никой на никого не обяснява нищо особено последните 26 г Ние сме объркани и в смут:((

  5. депортир айте ги тия талибани, щото иначе народът ще ви депортира вас!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.