Волен Сидеров: Нямаме претенции към поста енергиен министър

Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството

Радослав Янков: Не оправдах собствените си очаквания

“Ислямска държава” пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул

БЛС ще решава днес дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Днес отбелязваме Тодоровден

Намалено водоподаване в Пловдив Причината е едновременна авария в половината от помпените станции

Цветан Цветанов в Брест: Цецо Луканов ще бъде кмет на всички жители на Брест

Гласуването в ООН на резолюцията за примирие в Сирия беше отложено за днес

Един човек загина, а шестима са ранени при самоубийствен атентат в Кабул

Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

67,2% от нефинансовите предприятия във Великотърновска област на печалба през 2015 г

10 383 нефинансови предприятия са функционирали на територията на Великотърновска област през 2015 г. Това съобщиха от Териториалното статистическо бюро /ТСБ/ в старата столица.

91.6% от производствените обекти са микропредприятия с численост на персонала до 9 заети, 6.7% са малки предприятия с персонал от 10 до 49 заети, 1.5% са средни с персонал от 50 до 249 заети и само 0.2% от предприятията са големи с персонал над 250 заети, сочи анализ на Отдел „статистически изследвания”.

Според финансовия резултат за 2015 г. 6975 предприятия са реализирали печалба, 1808 предприятия – загуба, а с нулев финансов резултат са приключили 1 600 предприятия.

Спрямо 2014 г. относителният дял на печелившите предприятия нараства с 1.1 процентни пункта, докато предприятията със загуба и тези с нулев финансов резултат намаляват.

Най-голям относителен дял имат нефинансовите предприятия от сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” – 37.9%, следвани от „Хотелиерство и ресторантьорство” – 9.1% и „Преработваща промишленост” – 8.7%.

През 2015 г. броят на заетите лица в нефинансовите предприятия в област Велико Търново нараства със 745 спрямо 2014 г . и достига 57 804 души. Най-много са заетите лица в сектор „Преработваща промишленост” – 21 176, и сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” – 13 040.

С най-голям относителен дял на заетите лица в нефинансовите предприятия в областта е община Велико Търново – 46.5%, следвана от община Горна Оряховица – 16.3% и община Свищов – 12.3%.

През 2015 г. предприятията от нефинансовия сектор в област Велико Търново са реализирали приходи от дейността в размер на 4 963 млн. лв. и са извършили разходи за дейността в размер на 4 647 млн. лева., като спрямо 2014 г. е отчетено увеличение на приходите с 10.2% и на разходите с 9.1%.

С най-голям относителен дял на приходите и разходите в областта са секторите „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” (34.8% от приходите и 35.6% от разходите) и „Преработваща промишленост” (32.9% от приходите и 32.7% от разходите).
Община Велико Търново е с най-голям относителен дял на реализираните приходи от дейността (43.6%) и направените разходи за дейността (43.6%) в областта.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.