7 години затвор за безработен, надупчил с нож гард на дискотека

Снимка: Архив

Присъда от седем години лишаване от свобода” наложи Върховният касационен съд /ВКС/ на Емил Иванов който нападнал с нож охранител на дискотека в Берковица и му нанесъл множество тежки рани. Гардът едва оцелял след тежка операция, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Осъденият Емил Иванов живеeл в Берковица, не работел, но обичал да ходи по заведения. На 31 август 2012 г. той празнувал рождения си ден с баща си, брат си и приятели у дома, но по-късно компанията решила да пренесе купона в дискотека. Пред заведението обаче охранителите спрели Емил и не го пуснали вътре заради проблеми, в които участвал преди време на същото място. Между бащата на рожденика и гардове пламнал конфликт и докато останалите се карали, Емил Иванов извадил малък черен нож и започнал да нанася удари в главата и тялото на застаналия с гръб към него него охранител Г.

Въпреки множеството рани гардът успял да се обърне, избутал нападателя и побягнал. Рожденикът с ножа и цялата му компания обаче го подгонили и охранителят хукнал към сградата на полицията. Там с последни сили съобщил на дежурния, че е намушкан с нож пред дискотеката.

Гардът бил транспортиран до болницата в Берковица и спешно прехвърлен в МБАЛ-Монтана, където му направили животоспасяваща операция. По случая започнало разследване.

Според съдебно-медицинската експертиза Иванов е нанесъл множество порезни рани в главата, шията, рамото и гръдния кош на охранителя. Заради множеството наранявания и голямата кръвозагуба раненият изпаднал в шок и имало временна опасност за живота му.

През юни 2014 г. Окръжният съд в Монтана наказал Емил Иванов с условна присъда, но Окръжната прокуратура протестира заради „явната несправедливост на наложеното наказание”, според магистратите. Върховният касационен съд е потвърдил решението на Софийски апелативен съд, с което Емил Иванов е пратен за седем години зад решетките.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.