Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

7-годишна поетеса с награда от литуратурния конкурс „Спри, обичам те“

7-годишната Фая Гератлиева от Казанлък се оказа най-младата поетеса в литературния конкурс „Спри, обичам те“, от който спечели поощрителна награда от 50 лева за стихотворението си „Какво е любов“. Националната ндпревара бе организирана от пловдивския филиал на Съюза на независимите български писатели и реализирана с финансовата подкрепа на община Пловдив. Целта на конкурса беше да обхване учащи, студенти, млади хора, хора с литературни интереси, които чрез творбите си да покажат своите позиции, водени от дълбокото човешко чувство любов.

Във възрастовата група до 18 г. първа и втора награда не бяха присъдени, а трета и 100 лв. получи 14-годишната Габриела Бабалиева от Карнобат за разказа си „Посланието“. Освен Фая Гератлиева поощрителни награди в първа възрастова група получиха Димана Стойчева (на 15 г.) за разказа „84-та страница“, Радена Цонева (на 17 г.) за разказа „Спри, обичам те“, и Камелия Енева (на 13 г.) за стихотворението „Любовта в мен“.

Във втора възрастова група над 19 години първа награда бе присъдена на Даниела Гюргакова от София за разказа й „Има невъзможни неща“ и на Христина Борисова от Севлиево за стихотворението „Виновно“, като двете дами получиха и по 300 лв. Двете втори награди и финансов бонус по 200 лв. са за Енчо Димитров от Балчик за разказа „Гено“ и за Никола Геджиков от София за стихотворението „Ти дойде“. Трета награда и 100 лв. получи Георги Балабанов от град Генерал Тошево за разказа „Бащин грях“, а журито с председател академик Марин Кадиев връчи и 4 поощрителни награди по 50 лв. Наградените и отличени творби и творбите с добри художествени качества ще бъдат включени в сборник „Спри, обичам те“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.