7 кражби на пари и вещи от британци извършил 14-годишен

Момчето искало хубави дрешки и живот, но родителите му нямали толкова пари

14-годишен е задържан в полицията в Попово за 7 кражби на пари и вещи, включително и от домове на британци в село Славяново. Тийнейджърът е шетал по къщите на съселяните си от декември насам. Според местни хора набезите по имотите били с цел осигуряване на средства за модни дрешки и други наглед обичайни неща, които обаче момчето не можело да си позволи с доходите на родителите си.

Хлапакът е признал за кражби на велосипед и 4 автомобилни гуми от къща на британци, които си идвали в Славяново през летния сезон. В тяхно отсъствие имотът се наглеждал от познати. И други заселници от Острова са станали жертва на набезите на момчето, което точно на Нова година измъкнало от пристройка моторни триони, електрожен, ъглошлайф и други, докато стопаните посрещали 2018 г. в заведение в селото.

На сметката на хлапака са още откраднати след взлом телевизор и моторен трион от домовете на негови съселяни. Има и три случая на задигнати пари. През декември от незаключени къщи момчето прибрало веднъж 90 лв. и втори път още 280 лв. Тогава писало обяснение в полицията. Вероятно е решило, че безнаказано може да продължи серията и всеки път ще се измъква с писане на показания и разговори. Така на 2 февруари, след взлом в къщата на служител от поддръжката на енергото, прибрал 1600 лв.

От Славяново съобщиха, че в семейството на момчето имало още две по-малки деца. Родителите му гледали животни и изкарвали някой лев от мляко. Бащата ходел да работи на частно, но средствата им били колкото за оцеляване.

Хлапакът пък учел в Попово и искал да има дрехи и вещи като по-заможните деца. С парите от продадените крадени вещи наемал таксита и обикалял градовете, ходел по МОЛ-ве да си купува по-прилични дрехи и маратонки. Често търкал билетчета от лотарията с надеждата да удари крупна сума и да заживее по-доволен живот. Пробвал и комар, казват запознати от района.

След изтичане на полицейското задържане 14-годишният е пратен с прокурорско постановление в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Горна Оряховица. Съселяните му, които хем се ядосват на кражбите, хем съжаляват момчето, се надяват този път да се опомни и да се спре преди да е станало късно.

Според полицията родителите вече били вдигнали ръце от него.

Коментари

Задължително поле