Нетаняху заяви, че ще започне преговори за съставяне на силно ционистко правителство

Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

70 дружества в Търновско засегнати от измененията в Закона за управление на отпадъците

отпадъци

С изменение и допълнение на Закона за управление на отпадъците се въвеждат нови изисквания и срокове за дейности с определени видове отпадъци – излезли от употреба моторни превозни средства, излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и отпадъци от черни и цветни метали .

От РИОСВ – Велико Търново са издадени 36 разрешителни. Всяко дружество, което извършва дейности с посочените отпадъци, трябва да представи банкова гаранция на стойност 15 000 лева и гаранция от 5000 лева за всяка площадка. Когато дружеството извършва въпросните дейности, се предоставя една банкова гаранция, независимо от броя на изброените потоци отпадъци. В срок три месеца след влизането в сила на измененията в закона, задължените лица трябва да внесат банковите гаранции. Гаранциите се учредяват в полза на министъра на околната среда и водите. При неизпълнение на това изискване, издаденото разрешение се отнема или се изменя служебно, като се заличават дейностите.

С изменение на Закона за управление на отпадъците се намаляват банковите гаранции за дейности с отпадъци от черни и цветни метали от 25 000 лева на 15 000 лева. Това изискване касае 34 дружества на територията н РИОСВ – Велико Търново.

Измененията в закона въвеждат задължението дейностите с отпадъци от черни и цветни метали, от хартия и картон, пластмаса, стъкло, отпадъци от опаковки, и излязло от употреба оборудване и автомобили да се извършват само на площадки, разположени на територии, за които съгласно устройствения план са допустими производствени и складови дейности, на пристанища за обществен транспорт с национално и регионално значение и на обекти на железопътната инфраструктура със стопанско предназначение. В 24-месечен срок от влизането в сила на закона лицата, притежаващи разрешение или регистрационен документ за дейностите с отпадъци от хартия и картон, пластмаса, стъкло и отпадъци от опаковки, привеждат дейността си в съответствие с изискванията и подават заявление за тяхното изменение и допълнение до компетентния орган.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.