700 бойци тренираха отбранителна операция

Едно от най-големите национални учения за годината се проведе на полигона “Корен”

Присъстваха и местни кметове

Близо 700 бойци с над 190 единици бронирана техника проведоха на най-големия ни армейски полигон “Корен” край Хасково тактическо учение с бойни стрелби под кодовото наименование “Ответен удар-2018”.

“Целта на учението бе да се повиши подготовката и да се усъвършенства взаимодействието на участващите формирования при изпълнение на задачи в отбранителна операция.”, съобщи пресцентърът на МО. За изпълнение на сценария на маневрите бяха привлечени военни от състава на Втора механизирана бригада в Сара Загора, танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен, огнеметно-димов взвод от 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология в Мусачево, взвод за сигнално разузнаване и електронна война, курсанти от Националния военен университет “Васил Левски”, както и военнослужещи и летателна техника от ВВС.

“Впечатлен съм от всички участници, видяхме професионално ръководство, синхрон и добро взаимодействие на формированията в състава на усиления батальон.”, заяви зам-военният министър Анатолий Величков, след като наблюдава заключителния етап на учението. На полигона бяха и представители на местната и държавната власт.

Коментари

Задължително поле