700 души подкрепиха предложение на кмета на Габрово глобата да се замени с наказателен труд

Снимка: Архив

Близо 700 подписа бяха събрани само за няколко часа по време на протеста в подкрепата на предложението на Община Габрово за замяна на наказанието „глоба“ с „наказателен труд“. Предложението е продиктувано от факта, че в множество случаи налаганото наказание „глоба“ не се изпълнява и така се създава трайно усещане за безнаказаност и липса на отговорност за извършени и установени административни нарушения.

Подписката ще продължи и ще бъде изпратена до компетентните институции - Народното събрание, Министерски съвет, НСОРБ, Президента на страната и Омбудсмана.

"Благодаря на габровци, за това че чуха призива за здрав разум, въпреки опитите за провокация! Огромната част от хората протестираха мирно и аз се отнасям с респект към техните искания. Нито едно искане, нито едни призив няма да остане нечут", заяви кметът на Габрово Таня Христова.

Тя допълни, че всичко, което е в компетенциите и като кмет ще го направи, а за останалото лично ще се погрижи да достигне до институциите, които имат роля в този процес.

"Благодаря на органите на МВР, за това че за пореден ден гарантират реда и спокойствието в нашия град!“, допълни Христова.

Коментари

Задължително поле