708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Рекордни 708 смъртни случая отчете Великобритания в събота, съобщи АФП. Сред починалите е и 5-годишно дете, за което се смята, че е най-младата жертва в страната.

Министерството на здравеопазването в Лондон обяви, че 4 313 души с положителни проби за коронавируса са починали до петък. В събота броят на потвърдените случаи в страната е достигнал 41 903, като новите са 3 735.

Броят на жертвите непрекъснато нараства, като тази седмица броят на смъртните случаи е повече от 500 дневно, а страната достига очаквания пик през следващата седмица до 10 дни.

"Пациентите са на възраст между пет и 104 години. 40 от 637 починали пациенти на възраст между 48 и 93 години, нямат предишни заболявания, се казва в съобщение на британските здравни власти. Те обясниха, че няма да предоставят допълнителна информация за петгодишния пациент по искане на семейството на детето.

13-годишно момче от Лондон почина миналата седмица, дни след като даде положителен тест за COVID-19. Семейството му каза, че няма придружаващи заболявания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа