715 000 евро за Lambo с автограф от папата

610 коня са твърде много за Светия отец

Благословията на папа Франциск, придружена с автограф, се оказва скъпа и може да има много сериозно цифрово измерение. На търг за 715 хиляди евро бе продаден уникален модел Lamborghini Huracan, изработен специално за Светия отец. Той обаче предпочита да води сдържан начин на живот и да използва Ford Focus, отколкото да събира погледите със скъпа и ефектна спортна кола. Затова предостави на аукционна къща подарения му от Lamborghini автомобил с цел набиране на средства за благотворителност.

21-2-6kol

При номинална цена 178 000 евро „осветеният“ Huracan бе купен при наддаване в Монако за 715 000 евро. Реално автомобилът е поскъпнал четири пъти, откакто бе връчен на папата на площад „Свети Петър“ във Ватикана през есента на миналата година. Тогава собственикът взе ключовете, благослови колата и се подписа на предния капак, но намекна, че ще даде колата на търг. Със средствата от продажбата ще бъдат финансирани благотворителни проекти на Ватикана в Ирак, Африка и Италия. По подобен начин преди години папа Франциск продаде друг свой подарък - мотоциклет Harley Davidson.

21-4-6kol

Бялото Lamborghini Huracan със златни ивици, каквито са цветовете на одеждите на папата, престоя пет месеца в гаража на Ватикана. Мощността от 610 конски сили е твърде висока за 81-годишния глава на римо-католическата църква, който няма желание да ускорява за 2,9 секунди от 0 до 100 км/ч, нито да пътува с максимална скорост 325 км/ч. Освен служебния си Focus, папата притежава 35-годишно Renault R4. Той все по-рядко шофира сам, предпочита да го возят.

Коментари

Задължително поле