Финансират със 109 млн. евро 74 проекта по ИНТЕРРЕГ Румъния-България Разработките са свързани с околната среда, превенция на риска и свързаността на регионите

Детето-чудо от „Гласът на България“ е самоук талант Едва двегодишен Иван Стоянов безпогрешно разпознавал изпълнителя от телевизора

Кралев и Фандъкова откриха Европейски спортен форум Голямата скиорка Яница Костелич участва в събитието като държавен секретар по спорта на Хърватия

Велико Търново посреща местните власти от цял свят Големият форум е в рамките на Българското председателство на ЕС

Две катастрофи и усукани ТИР-ве в Търговище заради обилния снеговалеж

Язовир “Студен кладенец” е започнал да прелива

Във Франция ще се произвеждат новите сини британски паспорти след Брекзит

Тасмания – от земя на заточеници до туристически хит

Вдигат заплатите в “Пирогов” с около 20% Синдикати и ръководство подписаха Колективния трудов договор

Адът в Хитрино оживя в съда от аудиозаписи

Две години затвор за рецидивистка с 13 присъди Наказанието е наложено след поредна кражба

Илияна Йотова: Образованието е ключ за адаптиране към променящия се пазар на труда

Конкурси за директори на предприятия обяви кметството в Търговище

Условна присъда за подпалвач на кола за 10 900 лева Извършителят отмъстил на собственика на возилото за измами

Линдзи Фонсека научила руски

72 закона, 181 решения и две декларации е приело от началото на мандата си 44-ото Народно събрание

Снимка: Архив

От началото на мандата си 44-тото Народно събрание е приело 72 закона, 181 решения и две декларации. Това сочи справка, подготвена от парламентарния пресцентър и дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове” на Народното събрание.

От 19 април до 21 декември 2017 г. в Народното събрание са постъпили 164 законопроекта, като 91 от тях са внесени от народни представители. Предложените проекти за решения са 170, от които 153 са на депутати.

От началото на мандата си 44-ото Народно събрание е провело 92 пленарни заседания, три от които извънредни.

Използваното време за осъществяване на контролната функция на 44-ото Народно събрание за 2017 г. е 88 часа и 58 минути. Проведени са разисквания по 10 питания на народни представители и 4 изслушвания.

През втората си сесия 44-тото Народно събрание е приело 54 закона и 72 решения. Парламентът е имал 46 редовни и 3 извънредни пленарни заседания.

За периода от 1 септември до 21 декември 2017 г. в парламента са внесени 90 законопроекта, като 41 от тях са на народни представители. Постъпили са 52 проекта за решения, от тях 47 са от депутати, както и един проект за обръщение и декларация.

Сред приетите от Народното събрание нови закони са Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Закон за държавните помощи, Закон за концесиите, Закон за държавния бюджет на Република България за 2018 г. и др. Парламентът е гласувал промени в Гражданския процесуален кодекс, в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, в Наказателния кодекс, в Кодекса на труда, в Кодекса за социално осигуряване и др.

Използваното време за осъществяване на контролната функция на парламента през втората сесия на 44-тото Народно събрание е 44 часа и 51 минути. Парламентарен контрол е провеждан в 15 пленарни заседания.

В Народното събрание от 1 септември до 21 декември 2017 г. са постъпили 434 въпроса и 20 питания. В този период е имало 4 разисквания по питания.

Проведени са разисквания за изпълнение на проекти за модернизация и обучение в спешната помощ и цялостна стратегия за развитието на спешната медицинска помощ, за политика за решаване на демографските проблеми на страната, за държавния дълг и за политиката на Министерството на земеделието, храните и горите за създаване на ред в поземлените отношения.

Членовете на правителството са отговорили на 381 въпроса и 15 питания. На най-много въпроси и питания са отговорили министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков – 65, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – 40, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – 38, министърът на околната среда и водите Нено Димов – 33, министърът на финансите Владислав Горанов – 30, министърът на вътрешните работи Валентин Радев – 27, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – 27, вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов – 22 и министърът на културата Боил Банов – 19 и т.н.

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Георги Гьоков – 37, Георги Свиленски – 26, Светла Бъчварова – 24, Димитър Данчев – 20, Николай Цонков – 19, Миглена Александрова – 17, Георги Стоилов – 17, Кристина Сидорова – 15, Стоян Мирчев – 14, Иван Валентинов Иванов – 12, Николай Александров – 14, Иван Димов Иванов, Георги Йорданов, Таско Ерменков – по 10.

От ПГ „БСП за България” са внесли най-много въпроси и питания – 343 въпроса и 17 питания. От ПГ „Обединени патриоти” са отправили 50 въпроса, от ПГ на ПП ГЕРБ – 24 въпроса и 2 питания, от ПГ на ДПС – 13 въпроса и от ПГ на ПП ВОЛЯ – 7 въпроса и едно питане.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.