7200 евро на кв. м за жилище във Франкфурт

Ниските лихви и наличието на много наематели, които искат собствен дом, водят до ръст на цените на жилищата във Франкфурт.

15 хил. евро на кв. м. за хубавите квартали

Цените на новите апартаменти във Франкфурт достигнаха средно 7200 евро на кв. м, което е ръст с 8% за година, показват данни на консултантска компания на пазара на имоти. В града има голямо търсене на луксозни жилища. Апартаменти в привлекателните квартали на града се продават на цена от 10-15 хил. евро на кв. м. От 2014 г. насам цените на новите и старите апартаменти в града са нараствали с около 10% на година.

Заради ниските лихви и наличието на много наематели, които от години искат да си купят собствен дом, цените на апартаментите продължават да нарастват, въпреки че пандемията нанесе удар на икономиката и на доходите на хората.

Като един от най-големите финансови центрове в Европа, Франкфурт привлича чуждестранни служители и хора с високи доходи. След като Великобритания гласува за напускане на ЕС някои анализатори във Франкфурт прогнозираха, че градът ще стане следващата финансова столица на Европа след Лондон. Предприемачите също инвестират в по-високия сегмент на пазара, допринасяйки за ръста на цените на луксозните жилища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти