Потребителите на инстаграм ще могат да изпращат гласови съобщения

Александър Йорданов: Каракачанов прави опит да се върне в говоренето си като партиен лидер, забравяйки, че е вицепремиер

Студът взе най-малко три жертви в САЩ

За кои три неща жените мислят всеки ден?

Турция създава нова военноморска база в Черно море

Жители на „Красна поляна”, „Западен парк” и „Овча купел” протестират срещу мръсния въздух

Откриха следи от вода на астероида Бену

Арестуваха край Благоевград най-търсения автокрадец Яро

САЩ отмениха препоръката към гражданите си да не посещават Русия

Евгени Крусев е призован на разпит от Специализираната прокуратурата

Оставиха в ареста студентка за „унизителни“ и „обидни“ думи по адрес на Ердоган

Тереза Мей се среща с лидери на ЕС за Брекзит

На 11 декември 2018 да почерпят

Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

73 изнесени венчавки за 9 месеца в Старата столица

Повече от половината от венчавките, извършени от общинската фирма „Обредни дейности” за деветмесечието на тази година, са били извън ритуалната зала на Общината, сочи отчетът, който ще бъде разгледан на предстоящата сесия на местния парламент във Велико Търново. 73 сватби са се състояли в заведения или в емблематични културно- исторически обекти в старата столица.

Общо за периода общинското дружество е организирало 184 венчавки.

В сравнение със същия период на м.г., сключените бракове са намалели с 20 броя, като приходите от тях са били в размер на 29 868 лева.

Един от факторите е, че „Обредни дейности” работи в режим на конкуренция с още 7 сватбени агенции в града. Въпреки лекият спад на сватбите в сравнение с м.г., бройката им остава много висока от 2003 г. насам, показва още справката на дружеството.

Фирмата предлага два типа венчавки – традиционна, извършвана в ритуалната зала на Община Велико Търново и изнесена – в обекти на РИМ, а именно – на паметника на Асеневци, в музей „Възраждане и Учредително събрание”, на ВИП-площадката за наблюдение на спектакъла „Звук и светлина”, както и в заведения в града и региона.

До 30 септември т.г. почти поравно се разпределят венчавките, извършени в ритуалната зала в почивните дни – 71 бр., и тези, изнесени извън нея – 73 бр. Четири двойки са се врекли във вярност на паметника на Асеневци, а други четири са се венчали на ВИП-площадката за наблюдение на аудио-визуалния спектакъл. Почти 60 броя от сватбените ритуали са били организирани в ресторанти, като служител на „Обредни дейности” на място е ръководил ритуала и е връчвал венчални халки на младоженците.

26 от браковете във Велико Търново за периода са сключени в делничен ден в ритуалната зала на кметската администрация.

Всички весели ритуали са извършени от служители на граждански договори в дружеството, като разходите за техните възнаграждения възлизат на 9 094 лева за деветмесечието.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.