Заев заплаши с импийчмънт президента Георге Иванов

СЗО реши: Транссексуалността не е умствено заболяване

Орбан плаши с нова европартия Вземете пример от нас с Австрия, съветва унгарският премиер

Тръмп не спазил обещанието да звънне на Ким в неделя

400 килограма канабис са открити в български камион във Франция

Министър иска да преброи ромите в Италия Хор от критики посрещна инициативата на МВР шефа Матео Салвини

Тръмп: За да се справим с мигрантите, трябва да отнемаме децата им

Шут в задника за най-красивата метеороложка

Русия ще въведе допълнителни вносни мита за стоките от САЩ

Кравата Пенка се връща в стадото си, чака гости от Европарламента

Парагваец се появи на собственото си погребение

Македонският парламент ще приеме договора с Гърция по съкратената процедура

Пуснаха срещу подпис от ареста 25-годишният кмет на Войнягово

91 на сто от шофьорите се смятали за безгрешни (обзор) България е начело по жертви на катастрофи в ЕС, а едва 9% признават, че карат рисково

Спецсъдът отказа да прекрати делото срещу Москов за турските ваксини Защитата иска премиерът Борисов да бъде разпитан като свидетел

73 изнесени венчавки за 9 месеца в Старата столица

Повече от половината от венчавките, извършени от общинската фирма „Обредни дейности” за деветмесечието на тази година, са били извън ритуалната зала на Общината, сочи отчетът, който ще бъде разгледан на предстоящата сесия на местния парламент във Велико Търново. 73 сватби са се състояли в заведения или в емблематични културно- исторически обекти в старата столица.

Общо за периода общинското дружество е организирало 184 венчавки.

В сравнение със същия период на м.г., сключените бракове са намалели с 20 броя, като приходите от тях са били в размер на 29 868 лева.

Един от факторите е, че „Обредни дейности” работи в режим на конкуренция с още 7 сватбени агенции в града. Въпреки лекият спад на сватбите в сравнение с м.г., бройката им остава много висока от 2003 г. насам, показва още справката на дружеството.

Фирмата предлага два типа венчавки – традиционна, извършвана в ритуалната зала на Община Велико Търново и изнесена – в обекти на РИМ, а именно – на паметника на Асеневци, в музей „Възраждане и Учредително събрание”, на ВИП-площадката за наблюдение на спектакъла „Звук и светлина”, както и в заведения в града и региона.

До 30 септември т.г. почти поравно се разпределят венчавките, извършени в ритуалната зала в почивните дни – 71 бр., и тези, изнесени извън нея – 73 бр. Четири двойки са се врекли във вярност на паметника на Асеневци, а други четири са се венчали на ВИП-площадката за наблюдение на аудио-визуалния спектакъл. Почти 60 броя от сватбените ритуали са били организирани в ресторанти, като служител на „Обредни дейности” на място е ръководил ритуала и е връчвал венчални халки на младоженците.

26 от браковете във Велико Търново за периода са сключени в делничен ден в ритуалната зала на кметската администрация.

Всички весели ритуали са извършени от служители на граждански договори в дружеството, като разходите за техните възнаграждения възлизат на 9 094 лева за деветмесечието.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.