Мачовете и спортът по телевизията днес, понеделник, 9 декември 2019

На 9 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 09.12.2019

Financial Times: България привлича рекордни технологични инвестиции София има потенциал за технологичен център

Почина актьорът, изиграл Голямото пиле от „Улица Сезам“

Откриха нарушения в 37 автошколи в Пловдив

Външният министър на Украйна оповести каква позиция ще защитава Зеленски в Париж

Еврокомисарят по икономика иска разхлабване на бюджетните правила в ЕС

Художествената академия остава без голи модели заради липса на пари

В Сараево отмениха публичните прояви заради мръсния въздух

Сидеров: Каракачанов и Симеонов изнудиха ГЕРБ за пари за партиите, вместо за пенсии

Богат урожай, малко зрители И този „Златен ритон“ доказа, че документалното и анимационното ни кино си струват правенето и гледането, дори с излишните дължини

Дерат седем кожи за Нова година у нас Двойно по-евтин ни излиза празникът при съседите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 9 декември 2019

Горя стая на общежитие в „Студентски град”

73 изнесени венчавки за 9 месеца в Старата столица

Повече от половината от венчавките, извършени от общинската фирма „Обредни дейности” за деветмесечието на тази година, са били извън ритуалната зала на Общината, сочи отчетът, който ще бъде разгледан на предстоящата сесия на местния парламент във Велико Търново. 73 сватби са се състояли в заведения или в емблематични културно- исторически обекти в старата столица.

Общо за периода общинското дружество е организирало 184 венчавки.

В сравнение със същия период на м.г., сключените бракове са намалели с 20 броя, като приходите от тях са били в размер на 29 868 лева.

Един от факторите е, че „Обредни дейности” работи в режим на конкуренция с още 7 сватбени агенции в града. Въпреки лекият спад на сватбите в сравнение с м.г., бройката им остава много висока от 2003 г. насам, показва още справката на дружеството.

Фирмата предлага два типа венчавки – традиционна, извършвана в ритуалната зала на Община Велико Търново и изнесена – в обекти на РИМ, а именно – на паметника на Асеневци, в музей „Възраждане и Учредително събрание”, на ВИП-площадката за наблюдение на спектакъла „Звук и светлина”, както и в заведения в града и региона.

До 30 септември т.г. почти поравно се разпределят венчавките, извършени в ритуалната зала в почивните дни – 71 бр., и тези, изнесени извън нея – 73 бр. Четири двойки са се врекли във вярност на паметника на Асеневци, а други четири са се венчали на ВИП-площадката за наблюдение на аудио-визуалния спектакъл. Почти 60 броя от сватбените ритуали са били организирани в ресторанти, като служител на „Обредни дейности” на място е ръководил ритуала и е връчвал венчални халки на младоженците.

26 от браковете във Велико Търново за периода са сключени в делничен ден в ритуалната зала на кметската администрация.

Всички весели ритуали са извършени от служители на граждански договори в дружеството, като разходите за техните възнаграждения възлизат на 9 094 лева за деветмесечието.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.