Блъснаха момче с тротинетка, изскочило на булевард в София

Продължава издирването на 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян

На 23 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 23.10.2019

Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

735 млн. лв. нови депозити за месец

Банките с 1,18 млрд. лв. печалба към края на октомври

Общо 735 млн. лв. нови депозити са вкарали в банките за един месец граждани и фирми, показва статистиката на Българската народна банка.

Въпреки ниските лихви към края на октомври спестяванията на домакинствата се увеличават с 284,6 млн. лв. спрямо септември и достигат 45,97 млрд. лв. За същия период при фирмите увеличението е с цели 449,6 млн. лв. и влоговете им са за общо 20,86 млрд. лв.

Печалбата на банките у нас нараства 1,18 млрд. лв., което е с 280 млн. лв. по-висока от реализираната за същия период на миналата година. Натрупаните от началото на 2016 г. разходи за обезценка по кредити и вземания възлизат на 613 млн. лв. Причината е, че заради стрес тестовете и прегледа на активите трезорите бяха принудени да отпишат несъбираемите кредити.

Трезорите отписали кредити за 613 млн. лв.

През октомври активите на банките нарастват с 0,8% до 90,6 млрд. лв. , а съотношенията на обща капиталова адекватност, на капитала от първи ред и на базовия собствен капитал от първи ред в края на септември са съответно 22,79%, 21,48% и 21,00%.

Балансовата сума на кредитите и авансите нараства, докато портфейлите с ценни книжа намаляват с 16 млн. лв. През отчетния месец дяловете на кредитите и авансите и на портфейлите с ценни книжа в общите активи на системата не се променят съществено, като в края на октомври са съответно 61,7% и 14,1%.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Абе, тЕа пенсионери, хем реват, че са им малки пенсйките, хем вложили в банките 735 млн. лв. нови депозити за месец!!!!! ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ И ДА СЕ ПОХАРЧАТ ЗА МАГИСТРАЛИ, ЗА САНИРАНЕ, ЗА ЛУКСОЗНИ ДЖИПОВЕ ЗА ДИПУТАТИТЕ, ДАЖЕ МОЖЕ ДА СЕ ВДИГНАТ И СУБСИДИИТЕ ЗА ПАРТИИТЕ ОТ 11лв НА 100лв НА ГЛАС!!!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.