На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

735 млн. лв. нови депозити за месец

Банките с 1,18 млрд. лв. печалба към края на октомври

Общо 735 млн. лв. нови депозити са вкарали в банките за един месец граждани и фирми, показва статистиката на Българската народна банка.

Въпреки ниските лихви към края на октомври спестяванията на домакинствата се увеличават с 284,6 млн. лв. спрямо септември и достигат 45,97 млрд. лв. За същия период при фирмите увеличението е с цели 449,6 млн. лв. и влоговете им са за общо 20,86 млрд. лв.

Печалбата на банките у нас нараства 1,18 млрд. лв., което е с 280 млн. лв. по-висока от реализираната за същия период на миналата година. Натрупаните от началото на 2016 г. разходи за обезценка по кредити и вземания възлизат на 613 млн. лв. Причината е, че заради стрес тестовете и прегледа на активите трезорите бяха принудени да отпишат несъбираемите кредити.

Трезорите отписали кредити за 613 млн. лв.

През октомври активите на банките нарастват с 0,8% до 90,6 млрд. лв. , а съотношенията на обща капиталова адекватност, на капитала от първи ред и на базовия собствен капитал от първи ред в края на септември са съответно 22,79%, 21,48% и 21,00%.

Балансовата сума на кредитите и авансите нараства, докато портфейлите с ценни книжа намаляват с 16 млн. лв. През отчетния месец дяловете на кредитите и авансите и на портфейлите с ценни книжа в общите активи на системата не се променят съществено, като в края на октомври са съответно 61,7% и 14,1%.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Абе, тЕа пенсионери, хем реват, че са им малки пенсйките, хем вложили в банките 735 млн. лв. нови депозити за месец!!!!! ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ И ДА СЕ ПОХАРЧАТ ЗА МАГИСТРАЛИ, ЗА САНИРАНЕ, ЗА ЛУКСОЗНИ ДЖИПОВЕ ЗА ДИПУТАТИТЕ, ДАЖЕ МОЖЕ ДА СЕ ВДИГНАТ И СУБСИДИИТЕ ЗА ПАРТИИТЕ ОТ 11лв НА 100лв НА ГЛАС!!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.