Живко Мартинов 4 часа на разпит по „Суджукгейт“

МВР: Петролът ще поевтинява

Вигенин в Букурещ: България подкрепя приоритетите на Румънското председателство

Гърция пак е с най-големия дълг в ЕС България е в Топ 3 на най-малко задлъжнелите

Ера с българския Фъргюсън

Звездите на небето вече си имат треньор

Приключи проверката в ЕНЕРГО-ПРО, не са открити нарушения

Ръст на ражданията в УМБАЛ Бургас, момчетата пак са повече В "Дева Мария" 23 на сто от родилките са от други области

Денс клуб UN BESO в Търново чества 8 години Над 400 гости присъстваха на пищното тържество

Възстановиха движението по централния пловдивски бул. „Цар Борис III Обединител“ На него бе монтирана кулата за откриването на Европейска столица на културата

„Свободна Европа“ пусна сайта на възстановената си българска редакция На страницата не са публикувани никакви данни за контакт, имена на екип или поне на ръководител

Влак блъсна и уби жена в Пловдивско

4-годишно дело приключи със споразумение Наркопласьор беглец влиза в затвора

Токов удар от самобръсначка уби мъж в банята

МОН: Пропуснатият по време на грипна ваканция материал ще бъде преструктуриран

75% от управленската програма на кмета на Велико Търново е изпълнена

Снимка: Община Велико Търново

Даниел Панов призова за единство и обори неверните твърдения за болярския град

Над 75% от мандатната програма за управление на Община Велико Търнов на кмета Даниел Панов е изпълнена. Това стана ясно от отчета за етапната й реализация за 2017 година, гласуван в четвъртък на заседание на Общинския съвет.

През предходните дванадесет месеца са вложени 1,8 милиона лева в пътната инфраструктура в общината. Над 770 000 лева от тази сума е за пътища и улици в населените места извън общинския център. Стартирало е изпълнението на европейски проекти за над 23 милиона лева, финансирани по ОП „Региони в растеж“, а още над 8 милиона лева от Европейския регионален фонд ще бъдат инвестирани в обновяването на три училища и три детски градини.

От трибуната на заседателната зала кметът на Велико Търново Даниел Панов призова общинските съветници за единство в името на Старата столица. За пореден път с факти и цифри за устойчивото развитие на града и общината той обори неверни твърдения, разпространявани в общественото и медийно пространство.

„Европа признава, че Велико Търново е сред седемте града в България с най-ефективно усвояване на евросредства, но от БСП говорите обратното. Помня всички неверни твърдения, с които от години те насаждат страх: че ВиК-проектът няма да бъде завършен, че общината щяла да фалира, че туризмът бил зле, а хотелите празни, че депото за отпадъци ще се провали.

Нека не затриваме имиджа на Велико Търново с подобни фрази, а да бъдем единни и да работим за престижа на Старата столица. Велико Търново е сред градовете с най-ниска безработица, с голям инвестиционен интерес, с положителен демографски баланс, с рекордна раждаемост. Утвърдихме се като център на културния туризъм, над 450 са били събитията в културния календар през миналата година. Само за година населението се увеличи с 1000 души. За шест години данъците не са променяни, но всичко опозицията не го отчита“, подчерта Панов.

„Магистрала „Хемус“ ще бъде на 13-14 километра от Велико Търново, а не на 39 км., както предвиждаше старият проект. За скоростния път Русе – Велико Търново сме поискали да бъде на по-голямо отстояние от селата Хотница и Русаля. Зачитайте работата на администрацията, зачитайте постиженията на младите хора и наградите, които печелят. Естествено е да има текущи проблеми и това се случва навсякъде по света. По решаването им винаги се е работило. Нека критиките бъдат градивни – кабинетът ми винаги е отворен за конкретни, обосновани и разумни предложения“, завърши Панов.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.