БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за майските празници

Актрисата Натали Портман се отказа от израелската си награда “Генезис” по политически причини

2600 спирки в София отиват на концесия Всички навеси ще са с еднаква визия, ще бъдат построени 400 нови

Зам.главния прокурор Ася Петрова: Осъденият от “Килърите” Петър Стоянов-Сумиста води над 60 дела срещу магистрати, свидетели, вещи лица Лично срещу нея били заведени три дела за по 100 000 лева

Експертите от ОЗХО все още не са посетили сирийския град Дума

Осъдиха англичанин, блудствал с 11 годишна шведка у нас

Незаконни рога и зъби конфискуваха от ловец в Чипровци

Кралица Елизабет II ще отбележи своя 92-ри рожден ден с концерт

Десислава Иванчева: Причината за акцията срещу мен е да бъда заменена със служебен кмет

106 безработни стават чистачи и пазачи

Полуфиналът на Григор Димитров в Монте Карло пряко по Mtel Sport 1

Изнудваният бизнесмен Александър Ваклин: Иванчева се беше превърнала в самодържец

Министър Валентин Радев посети полицай Гергана Зашева (СНИМКИ)

БНБ пуска сребърна възпоменателна монета „Старият бряст в Сливен“

Франция ни върна беглец от правосъдие Великобритания питала за площта на килиите

76,4 млн. лв. е проектобюджетът на Велико Търново за годината Предвидени са 300 000 лева за ремонт на пътища в населените места

Снимка: Община Велико Търново

На 76 403 038 лв. с преходните остатъци възлиза проектобюджетът на Община Велико търново за 2018 година. Приходите и разходите за делегирани от държавата дейности са в размер на 43 426 775 лв. За местни и дофинансирани държавни дейности са отделени 32 976 263 лв., а общата субсидия за делегирани от държавата дейности е 36 731 000 лв.

„Имаме ръст в абсолютна стойност – 5 369 729 лв. Общата изравнителна субсидия, с която държавата ни подпомага за местни дейности, е 1 769 900 лв. Целевата субсидия за капиталови разходи е 1 594 700 лв. Ръст имаме почти във всички функции предвид увеличението на стандартите за издръжка на държавните дейности – 17 % е увеличението за тази дейност, най-голямо е увеличението в образованието”, обяви заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева.

Тя обясни, че 300 000 лева са предвидени за ремонт на пътища в населените места на Община Велико Търново за тази година. С 342 500 лв. ще разполага Общината за зимно поддържане и снегопочистване, запазва се сумата от 450 000 лева за програмата „Местни инициативи” и през тази година.

Два заема – краткосрочен и дългосрочен, ще тегли Община Велико Търново. За авансови плащания по изпълнението на европейски програми и проекти кметската администрация предвижда да поеме дълг в размер на 3 млн. лева., който да изплати в рамките на бюджетната година.

„Дългосрочният кредит в размер на 805 768 лева ще се използва за изпълнение на проекта „Развитие на модерна образователна инфраструктура в град Велико Търново” в частта за Спортното училище, където Общината полага собствено участие. Планираме да го изплатим в рамките на пет години. Дългът ще бъде предмет на отделно обществено обсъждане във връзка с проекта, както и със Закона за публичните финанси и Закона за дълга”, уточни Снежана Данева-Иванова.

По време на общественото обсъждане на проектобюджет 2018-а във Велико Търново граждани дадоха предложение за изграждане на тротоари на ул. „Лазурна”.

„Колегите от дирекция „Териториално и селищно устройство” направиха комисия, имат визия какво да се случи там. Няма да го видите като отделен ред в Бюджета , но е включено в общия ред „Ремонт на пътища”. Въпросът ще се реши в момента, в който времето позволи да се работи”, поясни пред общинските съветници Снежана Данева-Иванова.
Проектът за бюджета ще бъде гласуван на сесия на Общинския съвет на 25 януари.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.