775 инвестиционни предложения са постъпили в РИОСВ-Пловдив за 6 месеца през 2016 г.

бщо 775 инвестиционни предложения са постъпили в РИОСВ-Пловдив през първите 6 месеца на 2016 г., което е с 12% повече в сравнение със същия период на 2015 г., когато те са били 681, и с 32% - в сравнение с 2014 г. (530), съобщи доц. Стефан Шилев, директор на екоинспекция в региона. Преобладаващата част от проведените процедури се отнася за дейности в областите на водовземането от подземни води, интензивно животновъдство, мелиоративни дейности в селското стопанство и съхраняване на метален скрап.

11 от предложенията пък са за сондажни кладенци за промишлени и земеделски нужди, а други 10 от инвестиционните намерения са за изграждане на ферми за отглеждане на овце, крави или кози. В общините Брезово, Мариза, Карлово и Пловдив пък масово се строят цехове за преработка на плодове и зеленчуци и за производство на млечни продукти, а ръст се отчита и при изграждането на търговски центрове, лечебни заведения и старчески домове. Предстои изграждане на цехове за преработка на медицински и ароматни култури в Карловско и Пловдив, както и на спортни комплекси и игрища в града под тепетата и село Мулдава (Община Асеновград).

Трайна през последните две години е и тенденцията на увеличаване на инвестиционните намерения в животновъдството, водочерпенето и хранителната индустрия, допълват от Регионалната инспекция по околната среда и водите-Пловдив.

Коментари

Задължително поле