Проф. д-р Силва Андонова става национален консултант по интервенционална неврология

Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

24 души са арестувани в Турция по подозрение в „терористична пропаганда“ срещу военната операция в Сирия

68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Св. Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад БПЦ призова парламента да не ратифицира споразумението

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Задържаха 20-годишен, ударил фелдшер в Спешния център в Нова Загора

Община Петрич довършва важни проекти през новата година

Нов център ще има Боровец, избират между 40 архитектурни проекта

Свищовлия счупи скулата на съседа си при побой

Затвориха тунела под връх Монблан заради навалял сняг

В Благоевград официално обявиха грипна епидемия, Петрич на прага

Откриха труп на мъж до заведение в Кърджали 12-годишно момче подало сигнала

775 лева е била средната заплата във Великотърновска област за четвъртото тримесечие на миналата година

Снимка: Архив

Наетите лица по трудово и служебно правоотношение във Великотърновска област към края на декември 2016 г. намаляват с 2.1% спрямо края на септември 2016 г., и са 70.3 хиляди. Това сочат предварителните данни на отдел „Статистически изследвания – Велико Търново”.

Спрямо края на предходното тримесечие най-голямо намаление на наетите се наблюдава в икономическите дейности „ Селско, горско и рибно стопанство ” – с 2 5.9% и „Строителство” – със 7.8%. Най-голямо увеличение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в дейност „Хотелиерство и ресторантьорство” – с 13.8%.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост” и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети” – съответно 27.9 и 14.6%.

В края на декември 2016 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение са с 1.2 хил., или с 1.8% повече в сравнение със същия период на предходната година ( декември 2015 г. ) , като най-голямо увеличение на наетите се наблюдава в икономическите дейности „ Селско, горско и рибно стопанство ” и „Преработваща промишленост” – общо с 1.0 хиляди. В процентно изражение най-значително увеличение е регистрирано в „ Други дейности ” – с 25.2%.

В края на четвъртото тримесечие на 2016 г. в частния сектор са работили 68.2% от всички наети в област Велико Търново. Средната брутна месечна работна заплата за октомври 2016 г. в областта е 774 лв., за ноември – 764 лв. и за декември – 787 лева. През четвъртото тримесечие на 2016 г. средната месечна работна заплата в областта е 775 лв. и е с 21 лева по-висока спрямо предходното тримесечие.

Най-голямо увеличение на средната месечна работна заплата през четвъртото тримесечие спрямо предходното трето на 2016 г. – с 13.6%, е регистрирано в икономическа дейност „ Култура, спорт и развлечения ”, а най-голямо намаление се наблюдава в икономическа дейност „Добивна промишленост ” – с 15.1%.

През четвъртото тримесечие на 2016 г. средната месечна работна заплата в област Велико Търново нараства с 5.2 % спрямо четвъртото тримесечие на 2015 г., като най-голямо e увеличението в икономическите дейности „ Култура, спорт и развлечения ” – с 45.5 % и „Операции с недвижими имоти ” – с 20.9 %.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.