78-годишната жена, осъдена за наркотрафик: Не съм разпространявала наркотици, нито съм вземала пари от децата

Кадър от Нова тв

„Аз не съм разпространявала наркотици, нито съм вземала пари от децата, както казват. Не съм продавала”, заяви пред Нова тв 78-годишната Цветанка Чавкарска, която получи от спецсъда 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок за участие в престъпна група за распространение на наркотици в столичния квартал "Люлин". Въпреки присъда, Цветанка не изпитва вина. Не хвърля такава и върху внука й, който е осъден на 4 г. затвор.

По професия, Цветанка е счетоводител. Преди година попада зад решетките по обвинение в наркотрафик. Казва, че никога няма да забрави как спецполицаи от ГДБОП я арестували в апартамента й в „Люлин”.

„Оставиха ме в една килия. Вътре имаше едно метално легло, някакво скъсано одеяло и един метален стол. Беше студено”, каза осъдената на първа инстанция като наркодилър Цветанка Чавкарска. „Цяла нощ се разхождах наляво-надясно и се уморих по едно време. Тогава седнах. През това време съм заспала. Може би за много кратко. И се събудих вцепепена от студ. След това получих цистит, миома”, разказва Цветанка Чавдарска. „Не се страхувах, защото не съм крадла, не съм убийца, не съм сторила нищо зло на никого през живота си. Просто не се страхувах”.

Остава там една седмица. След това я пускат под домашен арест. Сега е на свобода, с присъда от 1 година, условно. Избягва да се среща с хора, за да не я сочат с пръст.

Запитана как е възможно една жена, която е и майка, и баба да продава наркотици на деца, тя отговаря: „Много пъти съм мислила за това и затова дори, когато можех да излизам, аз ходех само зад блока – отивах докрая и се връщах. Просто не исках да срещам хората. Исках да виждам хората, да ги чувам, да говоря с тях, но се чувствах неудобно”.

Цветанка твърди, че е противник на дрогата. „Обичам всички деца – малки и големи и се моля никога да не им се случва нещо такова - да вземат наркотици”, каза тя.

Освен условното наказание възрастната жена трябва да плати и глоба от 5 000 лева. Присъдата й не е окончателна.

Коментари

Задължително поле