8 години решетки за рецидивист, изнасилил жена на улицата

Осъждан многократно за кражби рецидивист влиза отново зад решетките, след като брутално изнасили жена на улицата. Пред Варненския районен съд 28-годишният Кольо П. си призна вината и след редукция на първоначално наложеното наказание от 12 г. ще лежи в затвора 8 г. при строг режим.

Гнусното дело престъпникът извършил на 8 август миналата година. Около 5 часа сутринта видял 56-годишна жена, която вървяла към автогарата на път за работа. От храстите изскочили глутница улични кучета, които започнали да лаят по минувачите. Кольо предложил на непознатата да я предпази, после я питал дали има семейство и деца, а накрая й наредил да тръгне с него.

Жената решила, че иска да я обере и хукнала по металния мост над канала на ул. "Струга". Кольо я настигнал и я бутнал по 3-метровия склон на канала, след което я изнасилил. Въпреки отчаяните й писъци, никой от живеещите в околните къщи не се притекъл на помощ. След като удовлетворил нагона си, насилникът наредил на жертвата си да се облече, помогнал й да излезе от бетонното корито на канала и офейкал.

Ужасена, жената веднага позвънила на тел. 112 и Кольо бързо бил заловен. Съдебно-медицинската експертиза установила, че той й е нанесъл множество травми. Заради получената пареза съдът постанови изнасилвачът да плати 1000 лв. обезщетение на жертвата.

Коментари

Задължително поле