8 месеца затвор за заграбен хляб и бутилка уиски

Снимка: Архив

Осем месеца зад решетките получи шуменец след като отмъкна хляб и бутилка уиски от магазин. Кънчо Петров/48г./ е сключил споразумение с прокуратурата, а Окръжният съд в Шумен го е одобрил.

Това е 12-та присъда за рецидивиста, уточняват от съдебния пресцентър. Възмездието за рекордьора-престъпник идва почти четири години след като Кънчо се вмъкнал на 16 ноември 2013 г. в магазина на ул.“Добруджа“9, взел стоката и дори оказал съпротива на продавачката, която решила да го спре.

Охранителната камерата записала деянието и запечатала популярния образ на Кънчо.
За грабежа той попаднал зад решетките чак на 7 декември миналата година. До тогава успешно се укривал и бил обявен за издирване от полицията, но го открили и задържали във Варна. До сключване на споразумението тази седмица е бил в затвора, но сега осемте месеца лишаване от свобода са напълно изтърпяни.

Кънчо е заплатил и нанесената щета от 13,28 лв., дължи и 95 лв. деловодни разноски. Определението на съда е окончателно.

Не е ясно как ще продължи битието на изявения шуменец на свобода. Първата му присъда е още от 1985 г., когато бил непълнолетен. После се заредили кражби и грабежи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.