Рекорден брой столетници в Русия

Служител на „ТАД груп“ за ареста на Кристиян Бойков: Не мога да повярвам как са стигнали до него

Пашов и „Арарат“ на крачка от групите

Министър Димов ще посети Шишманци и Атия

Най-малко петима загинали при концерт на рапър в Алжир

Откраднаха близо 16 хиляди лева от незаключен ТИР

Премиерът Борисов обеща помощ на „Арда“ за завръщането на тима в Кърджали

Кралев: Държавата от години помага на отборите, влезли в елита

69-годишен руснак се е удавил край Лозенец

Предупреждават за прехлориране на водата в Търговище през уикенда

Овчарник и техника изгоряха при пожар в Търновско Причина за пламъците станало късо съединение

Вижте 6-е килограма наркотици, които полицаи изкопаха в селски двор в Габровско (СНИМКИ)

Футуро събра звезди на световното кино, гейминга и комикса

Просрочени задължения от 142 милиона внесе Бургаския бизнес

Над 40 американски града са станали жертва на хакерска атака

8 месеца условно за фермерка, злоупотребила с европари

Окръжният съд във Велико Търново постанови 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок 36-годишна жена, която не е използвала по предназначение отпуснати от Държавен фонд „Земеделие” средства за развитие на ферма за калифорнийски червеи. Делото срещу Камелия Е. се е гледало по съкратеното съдебно следствие и е по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в старата столица.

При разследването станало ясно, че Добромир Г., който е познат на обвиняемата, искал да отглежда калифорнийски червеи, но не отговарял на условията да кандидатства по програма за развитие на селските райони. Затова предложил на Камелия Е. да кандидатства за мярка „Създаване на стопанства на млади фермери“ за отглеждане на калифорнийски червеи. Лехите на фермата били вече изградени в имота на Добромир Г. в село Глушка и се уговорили той да извършва дейностите по поддръжка на фермата, а при получаване на финансиране от ДФ „Земеделие“ тя да му предостави половината сума. Жената се регистрирала като земеделски производител, сключила договор с Добромир Г. за наем на собствения му имот в Глушка, където вече била изградена фермата, регистрирала животновъдния обект като ферма за отглеждане на калифорнийски червеи и подала заявление до ДФ „Земеделие“ за подпомагане по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери“ с проект за разширяване на фермата до 420 кв.м. в период до 2015 г.

На 18 май 2010 г., обвиняемата подписала договор с ДФЗ за отпускане на финансово подпомагане, като получила право да ползва безвъзмездна финансова помощ в размер на 48 892 лева. В срок до 18 май 2013г. преди второто плащане, Камелия Е. трябвало да извърши всички инвестиции, дейности и цели, заложени в бизнес-плана. През юни 2010 г. служител от ОДФЗ – В. Търново извършил проверка на място на създадената ферма в с.Глушка и установил, че проектът на бенефициента е реален и отговаря на условията за субсидиране. Междувременно Добромир Г. починал.

Първият транш от 24 446 лв., бил преведен на 7 юли 2010 г. по сметка на обвиняемата. От преведените пари от ДФЗ, тя заплатила 1000 лв. по издадената запис на заповед за закупуване на червеи, а останалата част използвала за собствени нужди – покупки във различни магазини, погасила задължение по изпълнително дело при частен съдебен изпълнител, а през 2011 г. заминала за чужбина.

„Реално, обвиняемата не е извършила инвестициите, основните дейности и цели, предвидени за изпълнение в бизнес –плана и не осъществявала никакви дейности по отглеждането на калифорнийски червеи, а отпуснатите й от ДФЗ финансови средства използвала за собствени нужди“, пише в обвинителния акт срещу Камелия Е.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.